Sponsoreret indlæg

4 tips til at holde styr på økonomien som iværksætter

økonomisk rådgivning iværksætter og firmaNår du er iværksætter, så er der rigtig mange ting, som du skal holde styr på. Derfor kan det også være nemt at overse regnskabet og bogholderiet, som – for mange – vil være en af de lidt mere kedelige opgaver. Men økonomien er virksomhedens levegrundlag, så det er en rigtig god idé at få styr på økonomien fra start.

Vær på den sikre side

Derfor får du altså her fire tips til at holde styr på økonomien i din nyopstartede virksomhed:

  1. Start stille ud: det nytter ikke noget at investere stort, før du har din idé på plads og ved, at den fungerer. Det kan derfor være fordelagtigt, at du, som iværksætter, starter stille ud og bruger de gratis eller billige muligheder, der findes, så du er sikker på, at din økonomi kan løbe rundt i sidste ende.
  2. Afsæt tid på økonomien fra start: hav det som en fast ting helt fra begyndelsen, at du sætter tid af til at kigge økonomien og regnskabet igennem med jævne mellemrum. Når kommer godt fra start med et fast system, bliver det også nemmere at holde styr på økonomien i det lange løb.
  3. Få hjælp, når du er usikker: det er ingen synd at bede om hjælp til økonomien – bl.a. hos en bogholder eller en revisor. Besøg denne side, hvis du ønsker økonomisk hjælp eller rådgivning til din virksomhed.
  4. Hav et sikkerhedsnet: det er uden tvivl altid en god idé, at du husker at melde dig ind i en a-kasse, eller på anden måde sikrer dig, at du har noget at falde tilbage på, hvis virksomheden ikke går som planlagt.

Det er en usikker situation at starte en virksomhed op fra bunden. Derfor er det grundlæggende budskab i alle de fire råd – at være på den sikre side og være omhyggelig med økonomien fra start, så du ikke gaber over for meget og ikke kan få det til at løbe rundt i længden.

Husk dit netværk

Som iværksætter ved du, hvor vigtigt et netværk kan være. Og du kan også bruge dit netværk, når du er i tvivl om økonomiske sager, for alle virksomheder har en økonomi, der skal holdes styr på, og et regnskab der skal være korrekt. Så søg gerne endnu flere råd fra dit netværk, som helt sikkert har været ude for de samme problematikker, som du skal igennem.