Føler du dig stresset? Få gode råd til at undgå stress herunder

I dag er det ikke ualmindeligt at føle sig stresset. Mange danskere vil hver dag kunne nikke genkendende til at føle sig stresset, og det er ikke en positiv udvikling. Har man for mange ting at se til over en længere periode, så kan man risikere, at følelsen af stress og jag sætter sig fast og bliver til en alvorlig ting. I en travl hverdag er det derfor vigtigt, at man tager sig tid til at slappe af, så man igen kan oplade batterierne til endnu en travl dag. Mangler du gode råd til, hvordan du kan komme på rette vej igen, så skal du læse med herunder.

Brug minimum en halv time om dagen på dig selv og dine interesser

Interesser er individuelle, og der er derfor også stor forskel på, hvordan man hver især slapper bedst af. Nogle slapper af ved at smide sig i sofaen foran fjernsynet, mens andre bedre kan cleare hovedet med en løbetur eller en tur i fitness. Der er ingen tvivl om, at det er sundere at have en aktiv afslapningsmetode for kroppen, men for hovedet kan begge løsninger være nyttig. Det vigtigste er blot, at du sørger for at bruge minimum en halv time om dagen på dig selv og dine interesser.

Sørg for at motionere regelmæssigt

Hvis du ikke slapper af med motion, så er det vigtigt, at du sørger for at holde kroppen i gang. Smider du dig ofte foran fjernsynet efter en lang arbejdsdag, bør du 3-4 dage om ugen gå en lang tur eller måske løbe en tur. På den måde kan du sikre, at du både holder kroppen og hovedet i gang, hvilket kun er en stor fordel. Motion giver nemlig energi og nyt gåpåmod.

Få professionelt hjælp hvis du synes, at den stressende følelse nager

Kan du ikke få følelsen af stress væk, selvom du sørger for at prioritere dig selv i en travl hverdag, så kan det være, at du har brug for professionel hjælp. Find en kompetent sparringspartner i form af en psykolog i Køge, Roskilde. Ved at snakke med en psykolog kan man sikre, at man får nogle værktøjer til at håndtere den stressede hverdag, mens du også nemmere kan få de nagende tanker ud af hovedet. At gå til psykolog behøver ikke at være et tabu – især ikke hvis du på den måde kan få bugt med din stress.