Giv dine medarbejdere ild i øjnene til jeres næste møde

Møder du ofte tomme blikke og demotiverede attituder hos dine medarbejdere, er det måske på tide med en opgradering af arbejdstilgangen i din virksomhed. Giv dine medarbejdere en følelse af, at deres individuelle hjerner kan bidrage til noget i fællesskab, ved at introducere nye metoder til eksempelvis idégenerering, strategimøder eller intern planlægning. Gør du det rigtigt, kan du måske gavne hele virksomheden.

Simple metoder med stor effekt

At visualisere hvad du taler om, er en sikker måde at få dine medarbejderes opmærksomhed – men det har du sikkert hørt før. Måske har du endda forsøgt at stimulere dem med flotte billeder og farvede overskrifter i den ellers småkedelige Powerpoint-præsentation og sikkert uden held.
Men det behøver faktisk ikke at være sværere, end at investere i en tavle og nogle tilhørende tuscher fra Whiteboardshoppen, som har alt inden for whiteboards og tilbehør dertil. Med et blankt kanvas til starten af hvert møde, kan du nemlig inspirere dine medarbejdere til at overføre deres input til noget visuelt ved hjælp af effektive og motiverende metoder:

  • Brug whiteboardtavlen til at lave brainstorms, hvor alle får mulighed for at bidrage med deres idéer samt skabe nye idéer på baggrund af deres kollegaers nedskrevne input.
  • Tegn, hvad du siger. Det kræver ikke meget kunstnerisk sans at pynte dine noter med pile, smileyer og andre ikoner, som illustrerer din pointe.
  • Skriv det ned på tavlen, når en medarbejder ytrer en tanke. Det viser vedkommende, at bidraget er validt, og at det ikke bliver glemt.

Hvorfor visualisere?

At vise dine medarbejdere, at deres holdninger og tanker bliver taget seriøst, er netop en af mange årsager til at visualisere mødets indhold. Hermed motiveres andre medarbejdere også til at ytre sig, da deres bidrag bliver konkretiseret og pålagt en værdi, når den nedskrives eller illustreres.
Du vil næsten garanteret opleve en helt ny energi og optimisme hos dine medarbejdere, når du begynder at inkludere dem på en måde, der giver dem en følelse af indflydelse. Om ikke på grund af følelsen af indflydelse og betydning, så fordi de nye metoder skaber variation og fornyelse i det velkendte arbejdsmiljø. Og det vil formentligt ikke kun være i mødelokalet at der mærkes en betydelig forskel. Medarbejdernes generelle motivation og arbejdsglæde vil formodentlig vokse, hvilket over tid kan styrke deres daglige indsats og forhåbentlig vækste hele virksomheden. Det er god lederstil.