3 gode grunde til at holde en firmafest for dine medarbejdere

SPONSORERET INDHOLD

Overvejer du, hvordan du kan gøre virksomheden stærkere og vise dine medarbejdere, at du værdsætter dem? Det kan gøre på mange andre måder, end bare at give en økonomisk bonus til dem. Et arrangement af en art, der viser, hvem er virksomheden er, rent socialt, kan være en rigtig god idé, hvis dine medarbejdere skal lære hinanden – og dig bedre at kende. Det kan eksempelvis være en firmafest, som der er mange gode grunde til at afholde.

1.   Styrk de sociale relationer

Én af dem er, at det kan nemlig være en stor fordel at styrke det sociale bånd mellem kolleger for at gøre din virksomhed til et sted, der er rart at arbejde. Så holder du nemlig også på dine medarbejdere længere, hvis det sociale netværk er stærkt. Det giver bedre sammenhold og styrker samarbejdet, når man kender hinanden bedre. Samtidig styrkes relationerne generelt internt og eksternt, dvs. både kolleger i mellem, men også mellem chefer og medarbejdere, og mellem medarbejdere og virksomheden.

2.   Værdsæt dine medarbejderes arbejdsindsats

En anden god grund til at holde en firmafest for dine medarbejdere, er at det er en god mulighed for at takke dem. Og måske ligger det uudsagt, at det arbejde de har lavet det sidste års tid er godt. Men har du faktisk fortalt dem det? Eller bare godkendt det uden yderligere kritik? Nogle gange har man brug for at blive anerkendt for sin indsats og de resultater man er med til at skabe. Så føler man sig mere værdsat, og det kan du med fordel fortælle dine medarbejdere til firmafesten. Så bliver stemningen med garanti helt i top, når man bliver rost – og festen bliver endnu bedre!

3.   Du kan trække det meste fra i skat

På den økonomiske side, er der også en fordel ved at holde en firmafest. Selvom det koster lidt ekstra på kontoen, er det ikke nødvendigvis en stor udgift. Du kan nemlig som hovedregel trække fuldt fradrag i skat for din firmafest, hvis man arrangerer noget indenfor en rimelig økonomisk ramme. Så skal du holde firmafest i København, kan du med fordel vælge en færdig pakkeløsning et sted, der udbyder firmafester. Derfor skal du nok ikke vælge den dyreste Michelin-restaurant, da det måske vil blive betragtet som ”urimeligt høje” udgifter eller et meget ”omfangsrigt” arrangement.Men med måde kan din firmafest betragtes som en personaleudgift, der giver fuldt fradrag.