Guide: sådan får du mere energi i hverdagen

Der er ikke noget mere frustrerende, end hvis man er træt dagen lang. Hvis energiniveauet er helt i bund, er det hårdt at komme igennem en dag, og det kan virke fuldstændig uoverskueligt at skulle varetage arbejdsopgaver, hvis man er træt og egentlig ikke orker noget. Har du det sådan ind i mellem? Alle kan opbruge deres energiniveau ind i mellem, men hvis det sker lidt for ofte, bør du kigge på dine vaner og din livsstil. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan give dig selv mere energi.

 

Kom ud og rør dig

En af de vigtigste ting for at få mere energi er at bruge energi. Det lyder underligt, men den er god nok. Det er utroligt vigtigt at få rørt kroppen og at få frisk luft og sollys for at blive frisk og have overskud. Forsøg at indlægge små gåture i hverdagen, tag cyklen til og fra arbejde, leg med børnene, slå græsset, tag i fitnesscentret eller træn hjemme på stuegulvet – det er sådan set underordnet, hvad man foretager sig, så længe man rører kroppen og får brugt noget energi.

 

Spis sundt og varieret

En anden vigtig kilde til energi og overskud i hverdagen er kosten. Hvis man spiser for mange tomme kulhydrater og ikke får den rette næring fra proteiner, vitaminer og kostfibre, vil kroppen reagere negativt på det. Det er vigtigt at spise varieret og sundt, og så er det en god idé ikke at nægte sig selv noget, men derimod lære, at spise alt med måde.

 

Sov nok timer om natten

For få timers nattesøvn er en af de største energirøvere. Hvis man kommer for sent i seng hver dag, står for tidligt op, forstyrrer søvnrytmen med iPads og smarttelefoner eller ligger dårligt i sengen, vil man vågne op og være irritabel og træt. Læs mere om vigtigheden af en god seng, og se et stort udvalg af kvalitetssenge på Dinseng.dk.