Guide: Skønne jakker til alle efterårets luner

Efteråret byder på en masse skønne ting. Lange gåture i skov og ved strand, det tidlige mørke og varme stunder med en kop varm te. Det betyder samtidigt også, at vi skal skifte de lette sommerjakker ud med et varmere alternativ.

Du kan allerede nu begynde at lede efter den skønne jakke, der skal følge dig gennem efteråret. Markedet byder på mange fine valgmuligheder. Vi gør din jagt overskuelig med en række overvejelser til dit næste jakkekøb. God fornøjelse!

 

Slow fashion til din efterårsgarderobe

 

Kender du termen ’slow fashion’? Begrebet dækker over brands, der ikke hele tiden skaber nye kollektioner, men i stedet skaber tøj, vi kan bruge i mange, mange år frem. Det er en bæredygtig måde at inkorporere vedvarende og tidløse items i din garderobe.

Denne løsning er ofte lidt mere bekostelig end normalen, men i en tid, hvor bæredygtighed er et mantra – så er det ikke en dum løsning – at investere lidt mere i kvalitet.

 

Fif, tips og tricks til den gode jakke

 

Alt efter hvad du søger, så er der en række gode overvejelser, du allerede nu kan gøre dig før dit køb. Den gode jakke skal opfylde en række krav, så du ikke kun går efteråret skøn i møde, men også dejlig varm.

 

  • Hvilket look søger du? Jakker er en sjov måde at lege med sit udtryk på. Skal den være farverig, i et spændende materiale eller en super klassisk sag?
  • Hvad består din eksisterende garderobe af? Du skal helst ligne dig selv, når valget går på jakkevalget. Derfor er det en fin ting at forholde sig til ens egen stil, så det samlede udtryk giver mening.
  • Hvilket snit passer til dig? Det kan være super flot med et pænt snit. En varm jakke behøver ikke være oversize.
  • Funktionalitet? Hvad skal du bruge den til? Skal den have mange lommer? Et særligt materiale?
  • Bæredygtighed? Det kan give god mening at købe en jakke, du ønsker at bruge igen og igen. Derfor kan du trygt fokusere på kvaliteten i dit valg.
  • Søg inspiration hos dit foretrukne modemagasin online eller i print. Eller måske kan du kigge på Pinterest, webshops eller Instagram i din jagt.

 

Der findes mange smukke og skønne jakker rundt omkring. Hvis du overvejer et alternativ, der skal holde i flere sæsoner og samtidigt skal komplimentere dig med et smukt snit, kan du overveje et mærke som Parajumpers.

 

Når du har fundet den jakke, du er glad for, så sørg for at behandle den godt. Manglende behandling, forkert maskinvask eller andet kan gøre dit køb til en kort fornøjelse.

 

  • Imprægnering. Inden du tager din jakke i brug, så vær sikker på, at du har givet den en helt korrekt behandling, så den holder sig smuk i lang tid.
  • Vaskeanvisninger: Sørg for at du vasker den korrekt. Måske kræver din jakke, at du skal sende den til rens.