Har du brug for nøjagtighed og effektivitet i din produktion?

Med 3D-opmåling får du netop det. For 3D er ikke bare noget med sjove briller og biograffilm. Med 3D-opmåling giver du dig selv mulighed for f.eks. at evaluere dimensioner og geometriske egenskaber på en prototype.

Dokumenteret kvalitetssikring

Kort sagt, så giver målingerne i 3D-opmåling dig mulighed for at måle og dokumentere kvalitet, præcision og tolerance af en lang række elementer og materialer. Alle målinger, af en hver art, bør naturligvis dokumenteres og det samme gælder i 3D. Forskellen fra andre metoder er blot, at målerapporten har ekstra stærk dokumentation til din videre proces og kan med det rette udstyr også understøtte tal og beregninger med visualiseringer.

Det centrale i forhold til 3D målinger er at skabe dokumentation. Dokumentationen fokuserer som regel på, hvorvidt de angivne tolerancer for det pågældende projekt eller produkt overholdes. Denne form for dokumenteret kvalitetssikring kan spare dig for mange penge – og ikke mindst besvær. Selvfølgelig kræver det en investering i den høje ende af skalaen, hvis du selv vil tilføje metoden til din kvalitetsafdeling. Det kræver både plads, maskinel og personale, som har specialiseret sig i metoden. Det er dog slet ikke nødvendigt. Heldigvis er der hjælp at hente hos flere specialiserede virksomheder i den danske industri.

Er 3D-opmåling noget for mig?

Som du måske har en fornemmelse af nu, strækker 3D-opmåling sig over et bredt område. Men hvad er det helt konkret, der kan måles, spørger du måske. Der er mange målemuligheder; lige fra dimensioner og positioner til kurver, og retvinkelhed for at nævne nogle få.

Jeg forstår godt, hvis du bliver lidt skræmt. Det er abstrakt og et stort, teknologisk område at sætte sig ind i – selvom det er med det simple spørgsmål: Er det noget, jeg har brug for i min produktion?

Men pirrer de mange muligheder for sikring af kvalitetsniveau dig ikke også? Som nævnt behøver du ikke selv udvide kvalitetsafdelingen men kan søge hjælp hos eksperter. De populære 3D-opmålinger kan blandt andre udføres af LPM Production i Ølgod. De tager en bred vifte af projekter ind i huset, heriblandt 3D-opmåling. Deres målinger udføres med en CNC-styret Zeiss Contura-målemaskine.
Læs mere om 3D opmåling – klik her

Med deres hjælp kan du få udført målinger i 3D, der sikrer grundig dokumentation og bidrager til at holde en høj kvalitetsstandard på dine produkter.