Kontorarbejde kan være lig med store smerter

Arbejder du på et kontor, hvor du ofte sidder ned foran en computer i den samme stilling op til flere timer dagligt? Så har du sikkert også prøvet, hvor sløv og irritabel du kan føle dig, når du kommer hjem efter en lang dag. Og du kender sikkert også til de smerter, du ofte kan komme til at opleve i både hoved, nakke, skuldre og ryg. Heldigvis er der råd for sådanne problematikker, således du kan vedblive at fuldføre dit arbejde på de bedst mulige vilkår. Det handler nemlig i høj grad om at forebygge skader og smerter. Læs mere om det her og find ud af, hvad du kan gøre for at forbedre dit eget arbejdsliv.

 

Få en sundere hverdag på kontoret

Når man arbejder på et kontor, er det ikke nogen hemmelighed, at meget af det daglige kommer til at foregå foran en computerskærm og ofte også i den samme stilling flere timer om dagen. Det betyder, at man sidder ned og samtidig let kommer til at bøje en smule i nakken for bedre at kunne se, hvad der foregår på skærmen foran en. Og efter en rum tid kan denne stilling godt blive utrolig hård for kroppen, hvorfor man vil komme til at opleve gener i både ryg, skuldre og nakke og ofte også hovedpine. Det kan du læse mere om på doc24.dk.

 

Mange kontorer er heldigvis udstyret med for eksempel hæve-sænke-borde, som i mange tilfælde kan være med til at forebygge den dårlige siddestilling, som man udsættes for foran en computer. Men selvom man befinder sig oprejst, kan man ikke undgå at komme til at stå lænet lidt ind over bordet i ny og næ, lige så vel som det næsten er umuligt ikke at bøje en smule ned i nakken for at få et bedre syn ned på sin computerskærm. Samme skader kan således opstå på trods af, at man står op – dog er det stadig meget sundere at skifte mellem den siddende stilling og den stående position.

 

Og selvom vi mener, at vi er gode til at variere de måder, vi befinder os på, når vi udfører vores arbejde. Så skal vi også huske på, at vi let kommer til at være i samme stilling i hjemmet. Her tænkes der blandt andet på madlavningen, rengøringen og underholdingen, som forefindes på mobiltelefonen. I alle tilfælde kommer vi til at bøje lidt i nakken. Og samme gener kan således opstå.

 

For at forebygge sådanne gener findes der heldigvis en lang række hjælpemidler. Foruden de mere praktiske ting såsom gode borde og stole, kan det også være en god ide at sørge for, at ens vitaminniveau er, som det skal være. Her anbefales det for eksempel at sørge for at tage nogle fornuftige kosttilskud, således kroppen er klar til at møde de mange daglige udfordringer. Derudover skal man også gerne holde sig sund fysisk ved blandt andet at motionere jævnligt. På den måde holdes kroppen også i gang. En god nats søvn skal ej heller forglemmes, idet det er denne, der er essentiel for, at man har den nødvendige energi.

 

Søg råd og vejledning

At starte op med en såden livstil med fokus på sundhed og velvære kan dog godt virke en smule uoverskueligt, især hvis det ikke er noget, man før har sværget troskab til. For at komme godt i gang kan det således være en god ide at søge råd og vejledning online, fx hos Officefit. På den måde kan man være sikker på at komme godt fra start, således man også opbygger den nødvendige motivation for en sundere hverdag, der kan forbedre arbejdslivet på kontoret.