Har du helt styr på alkoholbevillingen?

Virksomheder der serverer alkohol, hvad enten det er stærke drikke, øl eller vin, skal have en alkoholbevilling. Der er forskellige regler for, hvem der har mulighed for at søge om alkoholbevilling, og derudover er der andre forskellige regler og retningslinjer, der også er gode at kende til, hvis du har en virksomhed, der serverer alkohol. Det kan føre til en ærgerlig og dyr situation, hvis du ikke kender til de forskellige regler, så derfor er det vigtigt at kende til dem.

 

Hvem kan søge alkoholbevilling?

Det er i første omgang vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle, der kan søge alkoholbevilling. Først og fremmest skal en ansøger, der har afsluttet en uddannelse inden for hotel- og restaurationsfaget være fyldt 23 år og må ikke være umyndig eller under værgemål. Hvis ansøgeren ikke har en uddannelse inden for hotel- og restaurationsfaget, skal ansøgeren være minimum 25 år. Det er ikke kun alderen, der har betydning for, hvem der kan søge om alkoholbevilling. Hvis man enten har forfalden gæld på over 50.000 kr. til det offentlige, eller hvis man har været under konkurs, kan man heller ikke få lov til at søge alkoholbevilling. Derudover må man heller ikke være dømt for noget, der kan indikere, at der er fare for misbrug i forbindelse med jobbet. Læs om alkoholbevilling her.

 

Vær også opmærksom på reglerne når man har fået bevillingen

Når man først har fået bevillingen, skal man også leve op til en række forskellige regler og krav. Man må eksempelvis ikke servere alkohol for personer under 18 år, og derudover skal personer under 18 år, der arbejder i hotel- eller restaurantionsfaget være under opsyn af en person over 18 år, hvis de arbejder med modtagelse af bestillinger eller servering af stærke drikke.

 

Søg råd for at kende til alle retningslinjerne

Det kan være uoverskueligt at sætte sig ind i alle reglerne og retningslinjerne selv, så derfor er det altid en god idé at søge råd og rådgivning, når du som virksomhed sælger alkohol. Hvis du for eksempel er restauratør, og du ønsker en alkoholbevilling, kan du søge juridisk rådgivning hos DRC – The Host for at få et enkelt og overskueligt overblik over alle reglerne, retningslinjerne og kravene. Få hjælp og rådgivning her.