Hjælp jeg er syg

Med et fuldtidsarbejde, måske et barn eller flere, og alle de andre ting der skal håndteres i hverdagen, kan man godt blive presset. Hvis du føler dig stresset, skal du prøve at få ændret nogle basale ting i din hverdag, så du ikke ender med den helt store stressomgang, hvor du bliver nødt til at sygemelde dig fra arbejde for at komme på benene igen. Sygdom skulle gerne undgås, men det kan i perioder være svært. Hvis du skulle være sygemeldt, er der forskellige ting, som du kan fokusere på for at blive hurtigere rask.

Tips til stressramte

Hvis du føler dig stresset og føler, at der ikke er nok timer på døgnet, til at nå alt det du skal på en helt almindelig hverdag, er der forskellige ting du kan gøre, som måske kan hjælpe dig med at få balance i hverdagen igen. Den første ting du kan ændre for at få mere balance i krop og sind, er kost. Kosten er ekstrem vigtig både for dit helbred og for dit energiniveau. Det kan være svært at komme i gang med en kostomlægning. Det behøver ikke nødvendigvis være den helt store tur, hvor alt usundt i hjemmet skal smides ud, men du kan ændre nogle enkelte basale ting som vil have en markant forbedring over en længere periode. Et godt råd er altid at skrue ned for sukkerindtaget, prøv at holde fingrene fra alt det vi elsker mest, når man bliver lækkersulten efter aftensmaden og kaster sig på sofaen.

Byt i stedet de søde sager ud med sundere snacks som sprøde grøntsager eller en lille portion nødder måske. Det er vigtigt at spise godt og varieret så gør et forsøg på at prøve nye retter, hvor du skærer ned på b.la. kød, brød, ris, kartofler og pasta. Sæt dit fokus på noget fisk og en masse grøntsager i stedet og eksperimenter med tilberedningen. Derudover er det en god ide at dyrke motion og holde kroppen i gang. Det kan være lige så sundt for kroppen som for sindet at få rørt sig, gerne flere gange om ugen. Hvis du har mulighed for det, kan en løsning også være at bytte bilen ud med en cykeltur frem og tilbage på arbejde hver dag. Det giver faktisk kroppen mere, end hvad man lige skulle tro.

Til de sygemeldte

Hvis du af den ene eller anden grund er blevet syg, måske du er gået ned med stress eller har fået konstateret kræft, er det den komplette kostomlægning, du skal fokuserer på. Her spiller kosten nemlig en kæmpe rolle, for at du kan blive rask igen. Den komplette kostomlægning hjælper på mange sygdomme, også kræft. Her giver du din krop den rette mængde energi, proteiner, vitaminer mv. som den har brug for, for at kunne blive rask. Et mirakelmiddel mener nogle, er ingefær, og gerne rigeligt af det. Det fås både frisk, som du kan bruge i mad og i hjemmepresset juice, og det fås i pilleform som kosttilskud. En anden mulighed kunne være at forsøge sig med CBD olie, nemlig cannabisolien som der er så meget snak om i medierne for tiden.

Cannabisolien skulle især være smertelindrende, og anbefales af nogle læge til kræftpatienter. Olien tages som dråbeform, og skulle være et andet form for mirakelmiddel for mange forskellige typer af sygdom. Hvis du er sygemeldt, er det også vigtigt at holde kroppen i form, så meget du har mulighed for. Nogle sygemeldinger gør, at du ikke har mulighed for motion, eventuelt med skader eller andet, her skal du i stedet rører dig så meget du kan, om det så en en langsom gåtur på 15 minutter om dagen, så er det bedre end ingenting. Der er mange forskellige former for motion, og især med skader kan det være en fordel for dig at træne i vand, dette belaster ikke din krop og dine led på samme måde som på land.