Har du langt til en ungdomsuddannelse?

Bor du langt væk fra en ungdomsuddannelse, og skal du derfor bruge lang tid på transport for at komme til og fra skole, kan det være en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har for at kombinere skolegang med et kostskoleophold.

Trygge rammer på en kostskole

En kostskole tilbyder trygge rammer. Du kan derfor flytte hjemmefra og bo helt tæt på din skole, uden at du pludselig er helt alene i en by, du måske ikke kender. På en kostskole er du nemlig ikke alene. Du bor sammen med en masse andre kostelever, så der er altid nogen at tale med. Du har også altid mulighed for at tale med en lærer eller andet personale, når du går og tumler med et eller andet. Det koster naturligvis penge at bo på en kostskole, men for det beløb får du så kost og logi. Samtidig skal du ikke bruge en masse penge på at pendle til og fra skolen.

Få venner for livet

Da du og de andre kostelever bor lige ved siden af hinanden, har I rig mulighed for at lave en masse ting sammen. Dine venner er derfor aldrig langt væk, og det er nemt at hygge sig sammen uden for skoletiden. Der er også altid nogen at spørge, hvis du er i tvivl om skolerelateret arbejde. I kan derfor hjælpe hinanden med det faglige og samtidig finde på en masse sjove ting sammen.

På nettet kan du læse meget mere om kostskoler, og hvilke muligheder der findes. Her kan du også læse om, hvad andre kostelever synes om deres ophold på en kostskole. Du kan samtidig finde priser og se, hvor meget der gives i tilskud til et ophold på en kostskole – læs mere her