Hvad kan du gøre, når livet bliver svært?
Der findes ikke noget som en god snak med en nær ven eller veninde, når noget går dig på. I samtalen får vi som mennesker mulighed for at reflektere over vores situation samtidig med, at vi får hørt, hvad andre mener om vores problemer.
En kaffesludder løser desværre ikke alle problemer
Alligevel sker det, at vi oplever problemer, som er for store til at blive løst over en enkelt kop kaffe. Men det er en god ide at tale om det alligevel. Her kan det være en ide at kontakte en professionel, og mulighederne er mange. Hvad der er det rigtige valg for dig kommer helt an på din problemstilling, og hvordan du er som menneske. Et populært valg for mange er en coach, som igennem samtaler og øvelser, motiverer dig til at gøre noget ved problemerne i dit liv. Det kræver selvfølgelig arbejde fra din egen side, og at du investerer noget tid til at udfordre dig selv. Det gør sig selvfølgelig gældende, lige meget hvilken hjælp, du vælger- selvudvikling kræver altid arbejde.
Tag fat i de dybereliggende problemer
En anden mulighed er at tage til en terapeut. Her skelner man traditionelt set mellem kognitiv terapi og psykoterapeutisk terapi.
I den kognitive terapi arbejder du med dine tankemønstre og eksponering – det vil sige, at du arbejder med at være i de situationer, du har det svært med og forsøger at ændre dine tanker omkring situationen.
I den psykoterapeutiske tilgang arbejder du mere med årsagerne bag problemerne. Tanken er her, at du ved at erkende de bagvedliggende årsagssammenhænge bedre kan håndtere den virkelighed, som du lever i.
Lige meget hvad der er det rigtige for dig, så er det vigtigste, at du tager stilling til dit liv. På den måde er du allerede kommet et meget stort skridt nærmere at få det bedre.