Inspirationsrum hitter i virksomhederne

Det danske erhvervsliv skiller sig fortsat ud med deres legende og personlige stil. De grå vægge og det billige kontorinventar er for længst blevet erstattet af modige møbler, der skaber rum, som kræver opmærksomhed fra de personer, der arbejder der.

Idéen er ikke ny, for i mange år har virksomheder i veludviklede lande arbejdet ihærdigt for at skabe attraktive arbejdspladser, hvor trivslen er høj. Det er den blandt andet de steder, hvor inventaret supplerer de daglige opgaver, og hvor der eksisterer et kreativt udtryk på tværs af virksomhedens lokaler. I dag er det f.eks. ikke unormalt, at vi ikke blot har et kontorrum, vi arbejder i, men også har kreative rum til brainstorming og andre tankeprocesser, møderum med masser af udstyr til interne møder og præsentationer for eksterne partnere. Selv vores kantiner er spækket med professionelt restaurant inventar, der er kendetegnet af høj kvalitet og funktionalitet, så selv caféborde og barstole kan anvendes i arbejdsøjemed, hvis de ansatte søger ud for at arbejde under andre forhold, hvor de kan fokusere bedre –Læs mere her

Giver de mange muligheder mening?

Det er klart, at det er en dyr investering for en virksomhed, når de vælger at udstyre flere rum med nyt inventar. Alligevel er der tale om en god investering.

Som mennesker har vi mange behov, og kreativitet er et af dem. Siden tidernes morgen, har mennesker skabt. Vi har derfor et indkodet behov for at skabe ting og udtrykke os med denne type bedrifter.

Forestil dig en situation, hvor vi som mennesker ikke ville få lov til at udtrykke os, og dermed vores tanker og følelser. Hvordan skulle vi kunne kanalisere den manglende mulighed for at skabe? Og endnu vigtigere, hvordan skulle vi kunne få den anerkendelse, vi har behov for, når vi har skabt noget – altså afleveret et vellykket resultat eller gennemført et projekt med stor succes. Hele den proces er fundamental for mennesker, og har været det siden vores eksistens. Tænk blot på alt den musik, kunst, viden, mad og meget mere, vi mennesker skaber hver eneste dag. Når vi kan skabe, så trives vi. Også i vores virksomhed. Og når vi trives, så arbejder vi også mere effektivt. Et stimulerende miljø lader os yde bedre, hurtigere og mere kreativt. Og det kan alle virksomheder til syvende og sidst mærke på deres bundlinje. Derfor er inspirationsrum og andre kreative oaser en værdifuld investering for alle erhverv.