Kickstart din egen virksomhed med ekstra kapital

Lån pengeDet kan være en hård start at få din egen virksomhed op at køre. Sådan for alvor. Hvor godt det går, kommer an på dine ambitioner, din arbejdsiver og ikke mindst kapital. Sælger du et produkt, der kræver udvikling og produktion, skal du have penge på kontoen. Ellers løber det ikke rundt.

Det skriver Lånet.dk.

Alle iværksætter lægger ud med at bootstrappe – der er ikke andet, der giver mening. Det vil sige, at du lever på en sten og virkelig vender hver en krone, presser dine samarbejdspartnere, leverandører og kurere. Du presser al den værdi ud af det, som du overhovedet kan. Ellers spilder du penge, du kunne bruge på noget mere fornuftigt.

Tror du, at det er det søde liv at starte din egen virksomhed, kan du godt tro om igen. Lad champagnen blive på køl, og tag i stedet arbejdstøjet på. Du skal først og fremmest have en klar forretningsplan og ikke mindst en strategi, så du ved, hvor du skal hen. Og med et udførligt budget ved du, hvad du skal bruge af penge og ikke mindst, hvad du skal bruge dine penge på. De dyre biler og store huse i udlandet må vente lidt endnu.

Sådan kommer du til ekstra penge

Har du brug for en kapitalindsprøjtning i din virksomhed, så den kan kickstartes for alvor? Så lån penge hertil, så du har, hvad du skal bruge. Du skal have noget brændstof på din motor. Er det produktion af et produkt, forudsætter det, at du har kapital til at holde maskinen kørende. Også selvom selve produktionen ikke foregår i din virksomhed, men du i stedet betaler dig fra det. Du kan finde masser af lånemuligheder online, hvor der er flere attraktive lån med lav rente og en fornuftig ÅOP.

Når du skal se efter et lån, bør det altid være med afsæt i din økonomi, som den er nu. Er du for optimistisk, er der stor risiko for, at du brænder nallerne og ender med en stor gæld, der tager flere år at komme ud af. Lav derfor et budget, og se, hvad du har råd til at betale af hver måned, eller hvor ofte du nu vælger at gøre det. Der skal også være råd til løn til dine medarbejdere samt til moms og skat. De vil altid have deres penge til tiden, hvilket du også selv ville insistere på, hvis du var lønmodtager.

Iværksætteri handler i den grad om at maksimere profitten af hver enkelt krone. Det gælder om overlevelse, og det drejer som om at have styr på tallene, før de får dig ned med nakken. Så sæt dig ned og få styr på din økonomi, så du kan se, hvad du reelt har brug for at låne, samt hvor meget du kan afdrage uden at dræne selskabets kapital.