Kontormøbler skal bruges i alle størrelser af virksomheder

Følgende indhold er sponsoreret

Når man driver en virksomhed, stor eller lille, så er det vigtigt at have nogle kontormøbler, der passer til medarbejderne og deres behov.

Det sikrer et godt arbejdsmiljø og nogle medarbejdere der har god velvære og gode arbejdsbetingelser.

I denne artikel vil vi gå igennem nogle af de mest essentielle kontormøbler, du bør overveje til dine medarbejdere, så de kan være glade for at komme på arbejde hver dag.

Skrivebordet er essentiel

Når man har et kontor, så er der en række regler man skal overholde, for at følge retningslinjerne for arbejdssikkerhed.

En af disse regler er at en medarbejder skal have 12 m3 plads på kontoret, så der er noget plads at være på.

Det er ligeledes et krav at en medarbejder har et hæve- sænkebord så arbejdspladsen kan tilpasses til de forskellige arbejdsopgaver der er.

Det er ligeledes behageligt, hvis en kollega kommer over, at man har mulighed for at køre bordet op, så man sammen kan stå og se på skærmen.

Kontorstolen er fundamentet

Når det kommer til kontorstole, så findes der næsten lige så mange kontorstole, som der findes mennesker. Det er måske en overdrivelse, men der findes et hav af stole.

Der er selvfølgelig den klassiske kontorstol, med et sæde og et ryglæn, som man ser på de fleste arbejdspladser.

En række af disse kontorstole findes også i ergonomiske versioner, som tilgodeser medarbejdere der fx. Har problemer med ryg, skulder eller nakke.

De fleste medarbejdere sidder ned i mange timer når de er på kontoret, hvilket kan have effekt på kroppen, hvis man ikke sidder ordentligt.

I de senere år, er mere ergonomiske stole, uden ryglæn, der gør at man retter sig op, sprunget frem, ligesom der er nogle der vælger at side på en yoga bold.

Her kommer hæve- sænkebordet virkeligt til sin ret.

Opbevaring skaber rum

En del af arbejdstilsynets regler er, at der også skal være plads under bordet, så der er plads til at man kan have yderligere plads og opbevaring.

Det er en god idé at have nogle skuffer eller skabe ved sin arbejdsstation, så man har plads til mapper, papirer og andre personlige ejendele .

Nogle har måske brug for en snack skuffe, hvor andre måske skal have en skuffe med stress bolde.

Det er meget personligt, hvad vi har behov for i vores personlige område på kontoret, men fælles for os alle, så kan opbevaring, skuffer, skabe og lignende være med til at skabe noget ro.

For når du har mulighed for at pakke tingene og rodet væk, så skaber det noget frihed og noget stilhed, som mange af os måske har brug for.

Akustikken må du ikke gå på kompromis med

Når man sidder på et kontor, især på et åbent kontor, så kan akustik hurtigt blive et problem.

Nogle af dine kollegaer taler måske i telefon, imens andre holder stående møder ved deres plads.

Det kan give noget uro, der gør at andre kan have svært ved at koncentrere sig.

Ved at brugere skærmvægge og andet lyddæmpning, kan man skabe yderligere koncentration og noget opdeling i lokalet.