Grønne firmaer

Lær at investere i fremtidens grønne firmaer

Vi lever i en spændende tid. Den grønne omstilling tager fart verden over, og rundt omkring popper små og store firmaer op, som yder deres bidrag til omstillingen. En omstilling, der uden tvivl er ”big business”, hvis firmaerne formår at gribe omstillingen korrekt an.

Af samme grund er der derfor også flere og flere private investorer, der ønsker at investere i grønne firmaer. Dels for at gøre noget godt for klimaet, men også for at skabe et positivt afkast. Det ses blandt indenfor energisektoren, hvor private meget gerne placerer en del af opsparingen – f.eks. i Vestas eller lignende.

Sådan kommer du i gang

Hvis du er interesseret i at være med på den grønne investeringsbølge, er det relativt nemt at komme i gang. Det kræver blot en brugerkonto hos en online trading-platform som f.eks. Saxo. Her kan du ind- og udbetale penge, som du lyster, og samtidig finde masser af grønne investeringsmuligheder.

Udover aktier kan du også vælge at investere i grønne CFD’er. En CFD minder til forveksling om en aktie, men der er dog nogle få, væsentlige forskelle. Besøg evt. Saxo Banks hjemmeside og lær mere om CFD’er og aktieinvestering. Her kan du også oprette din trading-konto, så du kan komme i gang med dine grønne investeringer.

Kan det betale sig at investere i grønne firmaer?

Et ofte stillet spørgsmål i forbindelse med grønne investeringer er, om de reelt set kan betale sig ud fra et økonomisk synspunkt. Der hersker næppe nogen tvivl om, at kloden har godt af dine grønne investeringer, men hvad med dit afkast? Vil det være højere uden den grønne vinkel, eller kan det godt lade sig gøre at investere grønt og samtidigt skabe et fornuftigt afkast?

Skal vi tro Nykredit, er svaret ja. Ser vi på, hvordan deres investeringsfonde klarede sig i 2019, var det den svanemærkede fond med navnet Bæredygtige Aktier, der klarede sig bedst. I en analyse foretaget af Nykredit viser det sig ikke blot, at det kan betale sig at tænke grønt og bæredygtigt – det kan ligefrem betale sig at sortere investeringer i fossile brændstoffer fra. Således vil man have opnået et merafkast på 2,5% ekstra i perioden 2016-2016, hvis man havde investeret bredt i alverdens aktier på nær de selskaber, der har tilknytning til fossile brændstoffer.

Svaret er klart. Den grønne omstilling og de tilhørende investeringer er attraktive – både for klimaet, men også for din pengepung.