Lær mere om kryptovaluta

Modsat de fysiske valutaer som vi kender i dag, såsom euro, dollars eller danske kroner, så er kryptovalutaer virtuelle valutaer, der kun kan handles med online. En af de smarte ting ved disse valutaer er, at de ikke opereres af enten banker eller regeringer. Derudover så er kryptovalutaer, som du nok allerede har regnet ud, krypteret. Det betyder, at de ikke kan spores af hverken myndigheder eller banker. Der findes dog rigtig mange kryptovalutaer. Og i næste afsnit vil du kunne læse mere om de mange fordele, der er ved Ethereum.

Fordele ved Ethereum

Kryptovalutaen ether kommer fra betalingsnetværket Ethereum. Dette netværk er decentraliseret, hvilket betyder, at alle betalinger foregår fuldkomment anonymt. Derudover kan en transaktions ske på kun omkring tolv sekunder, hvilket er en markant lavere transaktionstid i forhold til mange andre valutaer. Alle transaktioner er synlige for enhver på netværket. Det betyder, at alle der er en enorm gennemsigtighed samt sikkerhed på netværket for alle købere og sælgere. Ethereum bruger også samme avancerede blockchain-teknologi som langt de fleste andre kryptovalutaer. Ethereum byder også på mange andre fordele end blot at investere i valutaen. I dette netværk er det nemlig også muligt at gemme applikationer. Ethereum er derfor meget mere end blot en kryptovaluta.

Sådan passer du på dine ether

Når du først er i gang med at handle med ether, er det selvfølgelig vigtigt, at du ved, hvordan du bedst passer på dine ether. Det er jo desværre altid muligt at blive hacket eller snydt. Derfor er det vigtigt at tage sine forholdsregler, og tænke sig ekstra godt om når man handler med kryptovalutaer. Du får derfor her tre tips til, hvordan du kan passe ekstra godt på dine ether:

  • Undlad at handle med privatpersoner
    Hvis der er nogle på markedet med onde hensigter, er det i langt de fleste tilfælde privatpersoner. Det er derfor en rigtig god idé at handle via en børs.
  • Opbevar altid dine midler på en hardware wallet
    Du kan som regel opbevare dine midler ved den børs, du handler hos, men det er langt mere sikkert at opbevare dine midler på en hardware wallet.
  • Sørg for at lave en backup
    Lav en backup af din wallet. På den måde risikerer du ikke at miste alle dine midler, hvis du mister dine filer.

Du kan finde flere gode råd og viden om Ethereum lige her.