Loftbelysning – Hvad skal vi vælge?

LoftbelysningDenne artikel er udviklet sammen med Københavns Elektriker og firmaindustri.dk, vi har her samlet nogle praktiske tips vedrørende loftbelysning, som du kan bruge både privat til dit hjem eller i din virksomheds lokaler.

1. Tag stilling til alle situationer

Det er praktisk at kunne have stærkt almindeligt lys nogle gange. Hvis du gør rent, arbejder eller har brug for et energiboost en mørk vintermorgen. Det kan også være rart at kunne skrue op for dine lyddæmpere tilsluttet loftbelysningen på max når du gør rent. Så vil du også se støvet i hjørnerne, og det kan være praktisk nogle gange.

2. Installer lysdæmpere flere steder

Skal du investere i ny belysning, er det lige så godt at have lysdæmpere i princippet overalt. På den måde kan du ændre rummets karakter ved hjælp af din belysning. De samme loftbelysning kan give et behageligt, atmosfærisk lys og et stærkt generelt lys. Spring ikke lyddæmpere over for at spare penge. De giver dig muligheden for at få det lys, du ønsker i øjeblikket.

3. Overvej hvilket farve loftbelysningen giver

Der er forskel på lys og lys. Man ønsker ikke den samme belysning i loftet, som man ønsker i læsehjørnet, og derfor skal man vælge forskellige former af lys. Før du køber belysning, skal du sørge for at læse lidt om farvekoderne gældende belysning, så at du forsikrer dig selv, at du køber det rigtige produkt til det rigtige formål. Nogle pære/lys giver nemlig et hvidt stærkt lys, mens andre pære/lys en blød varmere tone.

4. Skarpere lys i entre og trapper

I din entre og på trapperne er det rart at kunne tænde eller skrue op for lyset. Det er hovedsageligt praktiske rum, og ikke steder, hvor man sidder og hygger, derfor er det praktisk at kunne have et hvidt skarp lys, hvor man klæder på sig og gør sig klar.

5. Installer spotlights eller downlights

At montere spotlights, eller downlights er selvfølgelig en smagssag, og nogle vil måske mene, at spots i loftet er “på vej ud af mode”. Til gengæld er det den perfekte løsning, hvis du har lidt plads – loftslamperne er indbygget i loftet – og du kan designe sin belysning præcis som du ønsker og kan lyse boligen, eller kontoret op på mange forskellige måder.

6. Læg ikke alt krudt kun på loftslamper

Et rum, hvor alt lys kommer fra loftet, kan give en lidt kedelig følelse. Husk derfor at kombinere loftslamperne med gulvlamper, væglamper og alt hvad det nu er på markedet. Et rum har som regel brug for mere end en enkelt lyskilde.

Brug for hjælp til montering af belysning?

Hvis du mangler inspiration eller har brug for hjælp til montering af loftbelysning, så er der hjælp at hente. Du kan f.eks. kontakte København Elektriker hvis du har brug for mere hjælp. Du kan læse mere om Københavns Elektriker på deres hjemmeside samt indhente tilbud hos dem via linket her; https://www.koebenhavns-elektriker.dk/