Mangler du et hjemmekontor?

Mangler du et sted i dit hus, hvor du kan sætte dig hen, når du skal arbejde og koncentrere dig? Så mangler du et hjemmekontor. Det vigtige ved et hjemmekontor er, at det er praktisk og fyldt alle de nødvendige udstyr, men også, at det er hyggeligt og rart at være i. Hvis ikke du føler, at rummet har en god atmosfære, når du træder ind, så er det ikke rart at sidde og arbejde der. Du skal helst føle dig tilpas og inspireret.

Få styr på det nødvendige

 

Når du skal lave dit eget hjemmekontor, skal du først have styr på alle de nødvendige ting, der skal til for, at dit arbejde glider så let som muligt. Der skal helst ligge de ting klar, som du har brug for hen ad vejen. Udover du selvfølgelig har brug for et bord, en stol og en computer, har du måske brug for sådan noget som en printer, en makulator eller skærmbriller. Det kan være godt med skærmbriller, hvis du sidder ved computeren mange timer om dagen. Læs mere om skærmbriller her.

Lad dig inspirere

Hvad end du arbejder med noget kreativt eller ej, er det godt med noget på dit kontor, som kan gøre dig inspireret. Hvis du føler dig inspireret og glad i dine omgivelser, vil du også få mere motivation. Du kan bringe flere inspirerende elementer ind på dit kontor ved f.eks. at lave en opslagstavle. Den kan du både bruge som en form for kalender og huskeliste, men du kan samtidig pynte den med personlige billeder, citater og udklip. Inspiration kan også komme i form af rummets indretning. Vær ikke bange for at få nogle farver implementeret i rummet.

Gør plads til pauser

Når du sidder ved computeren lang tid ad gangen, kan det nogle gange være rart med en pause, hvor du lige kan se på noget andet. Det kan også være, at du er stødt på en mur, hvor du ikke kan komme videre i dit arbejde, før du lige har fået en tænkepause. Derfor er det rart at have et hyggeligt hjørne på dit kontor, hvor du kan sætte dig hen og få en pause. Det kunne være en lænestol, en lille sofa eller en day bed. Du kan gøre det mere hyggeligt ved at tilføje et fint tæppe eller en lampe, for at skabe en afslappet stemning.