Sådan får du din medarbejder til at føle sig værdsat

Som virksomhedsejer er det vigtigt at være opmærksom på at få dine medarbejdere til at føle sig værdsatte. Dette skyldes at mange virksomheder bygger på lidt ældre erfarne medarbejdere, som dagligt udføre et godt og stabilt arbejde uden den store slinger i valsen. Derfor er det en rigtig god ide at forebygge, at dine medarbejdere på længere sigt søger andre udfordringer hos dine konkurrenter. Hvilket blandt andet kan gøres ved at vise din taknemmelighed for det arbejde de udfører. Der er forskellige måder at få medarbejderen til at føle sig værdsat på, og du kan med fordel kombinere flere af dem.

 

Anerkend når de har udført godt stykke arbejde

Alle mennesker kan lide at blive anerkendt, især hvis man har udført et godt stykke arbejde. Derfor er det som arbejdsgiver vigtigt at anerkende dette, og vise sin taknemmelighed overfor den tid og de kræfter din medarbejder ligger i sit arbejde. Dette kan man gøre på mange forskellige måder, det kan være alt fra et simpelt klap på skulderen, til en lille økonomisk fordel for medarbejderen, måske i form af en lille lønforhøjelse eller bonus.

 

Husk at give små gaver på forskellige mærkedage

En anden måde som virksomheds ejer at vise du sætter pris på dine medarbejdere, er ved at huske at købe dem gaver på de forskellige mærkedage, i løbet af året såsom jul og fødselsdage. Typisk behøver det langtfra være en stor gave og det kan derfor være alt fra et værktøj til skift af urrem, til en ny parfume. Det er selvfølgelig ikke altid at gaven lige vil falde i helt god jord, og derfor er det altid også smart at få sat et byttemærke på gaven.

 

Sørg for at give løbende feedback på det arbejde medarbejderne udfører

En af de mest effektive måder at få dine medarbejdere til at føle sig værdsatte på, er ved at tilbyde løbende og personlig feedback på det arbejde medarbejderne laver. Dette skyldes at alle mennesker i høj eller lav grad har et behov for at blive set og anerkendt, ikke kun derhjemme men også på arbejdspladsen. Dog er det ikke helt ligegyldigt hvilken feedback du giver til dine medarbejdere, idet det er vigtigt at være personlig, det gavner altså ikke at give generel ros som er rettet mod samtlige medarbejdere. Det er også vigtigt at du regelmæssigt specifikt går ind og roser den gode adfærd, idet positiv forstærkning virkelig kan gavne langt de fleste medarbejdere.

 

Giv medarbejderne mulighed for at arbejde selvstændigt

Når du giver dine medarbejdere muligheden for at arbejde selvstændigt, viser du dem tillid, samtidigt med du også giver dine medarbejdere en mulighed for at kunne udføre deres arbejde i ro og mag. Husk dog altid at være specifik med hvad der forventes af medarbejderen, og gør opgaverne så simple og forståelige som overhovedet muligt. Alternativt kan du også give medarbejderen fleksible arbejdstider, hvis det er muligt, og måske endda muligheden for at kunne arbejde hjemmefra hvis medarbejderen udtrykker et ønsker om det.