Sådan får du et bedre arbejdsmiljø

For at alt skal fungere optimalt på arbejdet kræver det at man har det godt. Det er svært at få lavet noget ordentligt arbejde, hvis man ikke er helt på toppen. Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du kan hjælpe dig selv til et bedre arbejdsmiljø.

Husk at få slappet af

Det vigtigste når det kommer til dit arbejdsmiljø og dit eget personlige velvære, er at få slappet af. Man kan meget hurtigt blive presset, på de forkerte tidspunkter. Indimellem er pres en fordel ved projekter, men det skal være kortvarigt, og skal ophøre med det samme. Hvis man føler sig stresset er det så vigtigt at finde en måde at slappe af på. Nogle bruger mindfulness og meditation, mens andre bruger lydbøger. Når man lytter til lydbøger, slapper man af, samtidig med at hjernen stimuleres på en sund og ordentlig måde. Man kan prøve det hele af, og så finder man måske lige dét der virker for én. Du kan få gratis lydbøger, så afslapningen kan gå i gang med det samme, så det kan afprøves. Hvis man tager en kop te til, er det prikken over i’et, da te også kan have en afslappende effekt på kroppen.

Planlægning og organisering

De fleste mennesker drager nytte af at have planlægning og organisering på plads. Der findes nogle, som fungerer bedre uden, men det er størstedelen som yder et bedre stykke arbejde, når der er indgået planlægning. Hvis man skaber sig et overblik over arbejdsdagen ved at lave en ugeplan, kan man have mere overskud, og så ved man bedre hvor meget tid man skal sætte af til de forskellige opgaver. Derudover kan organisering af det sted man arbejder også gøre noget. Hvis det sted man opholder sig mest, er pænt og ryddeligt, er der plads til mere arbejde i hovedet, fordi man ikke skal tænke over at det er rodet og uorganiseret. En fin arbejdsplads kan også styrke inspirationen, og give mere motivation når det kommer til arbejdet. Generelt spiller motivation en stor rolle i arbejdsmiljøet, da resultaterne bliver bedre hvis det er noget at man virkelig har lyst til at lave. Så et forsøg på at styrke sin motivation kan i sig selv være nok til et forbedret arbejdsmiljø.

Det sociale

Hvordan forholdet til de andre kolleger er, kan også have indvirkning på kvaliteten af det arbejde der laves. Hvis man ikke snakker med nogen, og går for sig selv en hel dag, kan man hurtig blive trist. Bare ved at small talke lidt kan man mærke en forskel. Ideelt set er længere samtaler bedre, men det kan være svært hvis man f.eks. er ny. Tag det i små skridt.