Vær en god kollega

Når det kommer til ens arbejdsplads, er det vigtigt, at du føler dig tilpas, og du er med til at skabe en god atmosfære for dig og dine kollegaer. En god kollega er en person, som både er respekterende, anerkendende og hjælpsom både i og udenfor arbejdstiden. Derfor er det at være en smilende og omsorgsfuld kollega med til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

 

Hvad kan jeg gøre?

Du kan hilse på dine kollegaer om morgenen, når du møder ind. Du kan eventuelt give dem et varmt kram, når du siger ”Godmorgen” – så får både du og dine kollegaer startet arbejdsdagen godt.

Af og til kan dine kollegaer have behov for, at du hjælper dem. Spørg dem, om de har brug for hjælp. Har de ikke brug for hjælp lige i øjeblikket, så fortæl dem, at de altid kan komme til dig, hvis de har brug for hjælp. Hvis du kan se, at din kollega trænger til et lille pusterum, så spørg om de vil med hen og hente en kop kaffe. Hvis du kan se, at din kollegas behov er et andet, så skal du acceptere dette.

Giv dine kollegaer et kompliment f.eks.: ”Hvor ser du godt du i dag! Den bluse fra Neo Noir har jeg også kigget på. Den klæder dig virkelig”.

For at være en god kollega, skal du ikke sladre. Sladder er med til at ødelægge den gode atmosfære, og du får aldrig noget godt ud af at sladre om andre.

 

God kollega udenfor arbejdstiden

Tiden på arbejdspladsen bruges ofte meget på at snakke om arbejdsrelaterede ting, og det kan derfor engang imellem være svært at få snakket mere privat, hvor I kan lære hinanden at kende på det personlige plan. Spørg derfor en eller flere af dine kollegaer, om de har lyst til at mødes med dig for at tage og spise. I kan eventuelt også tage ud for at shoppe f.eks. Neo Noir tøj, da Neo Noir bukser og toppe gør hverdagen til en fest. Få en god sludder og et godt grin, da det er med til at styrke jeres arbejdsforhold.

Udover at være den gode kollega, som spørger indtil folk i arbejdstiden, er det en god ide at tage kontakt til din kollega, hvis de er syge. Ved at sende en sød hilsen med ”God bedring, håber snart vi ses” bliver din kollega glad, da de ved, at der er nogen, som har tænkt på dem i dag.