Sådan får du mere ro i hverdagen

Går du rundt og føler dig presset for tiden, og kan du ikke helt finde ro i din krop? Har du konstant en følelse af, at tingene hober sig op i dit hoved, og du ikke kan nå alt det, du føler, du burde gøre? Det er helt naturligt at have perioder, hvor alting føles lidt mere stressende. Hvis du har meget at se til, kan du hurtigt glemme at stoppe op og faktisk mærke efter, hvordan du har det.

Del dine tanker

Faktisk kan du godt føle dig presset og stresset helt uden at have meget at se til. Det kan også stresse dig, hvis ikke du har noget at se til og derfor panikker over alt det, du burde lave. Men din uro inde i hovedet, kan også opstå, hvis du har mange tanker inde i hovedet, som du ikke får delt med nogen. Hvis du går med det hele tiden og lukker dig inde i dig selv, vil det pludselig koge over inde i dit hoved. Hvis der er noget, der går dig på, så del det med en af dine nærmeste.

Forkæl dig selv

Er du inde i en presset periode, kan det være en god idé at give dig selv lov til at trække stikket. Som regel har du slet ikke så travlt, som du føler, at du har. Derfor kan du godt sætte nogle timer eller en dag af til selvforkælelse. Besøg f.eks. kropsinstituttet og gør noget godt for dig selv. Når du så endelig gør noget godt for dig selv, er det vigtigt, at du ikke tænker på en hel masse imens. Du skal i stedet huske dig selv på, at det er okay, at du lige trækker dig tilbage, i stedet for at bebrejde dig selv.

Uddeleger opgaverne i hjemmet

Hvis du har en tendens til at tage for mange opgaver på dine skuldre, skal du være bedre til at uddelegere nogle af dine opgaver. Hvis du har lange dage på arbejdet, og derefter skal hjem og klare en masse huslige opgaver, kan det hurtigt blive meget uoverskueligt. Bed dine børn om at lave deres egen madpakke, lad dem gøre rent på deres eget værelse og vær fælles om i hele familien at klare resten af opgaver én gang ugentligt. Det vil kunne lette en del fra dine skuldre.