Sådan gør du dig selv mere attraktiv for arbejdsgiverne

Selvom arbejdsløsheden er forholdsvis lav i Danmark, så er der stadig en del, der lever på dagpenge, og som hver dag er på udkig efter nyt job af den ene eller anden årsag. Her kommer nogle tips til, hvad man som arbejdsløs kan gøre, for at gøre sig selv mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

 

Karrierecoach

Hvis du er helt i vildrede om, hvad du kan bruge din uddannelse til, og hvad du egentlig kan arbejde med ud fra de kompetencer og egenskaber, du har tillært dig via uddannelser, kurser og tidligere erhvervserfaring, så kan en karrierecoach måske hjælpe – Læs mere her

 

CV

Et af de vigtigste elementer i jobsøgningen er et CV. Mange arbejdsgivere starter ud med at læse ansøgernes CV, og hvis de ikke finder det relevant, går de videre til næste ansøger uden at kigge på CV’et. Et CV er ansøgerens måde at vise, hvad man kan, og hvorfor man er den rette til stillingen. Der er derfor vigtigt, at der kun er listet relevant erfaring, og at man specificerer, hvad udbyttet af de enkelte arbejdsopgaver var.

 

LinkedIn

LinkedIn er en rigtig nyttig platform i forhold til jobsøgning – ikke nok med at man kan lede efter virksomheder og specifikke stillinger, så kan man bruge siden til at øge opmærksomheden omkring sig selv. Alle kan udgive artikler via LinkedIn, og hvis man er god til at engagere sig med dit netværk, like, dele og kommentere andre folks indlæg, så kan man skabe sig et netværk af ligesindede og interesserede folk, der muligvis kan hjælpe til at finde et job.

 

Online kurser

Der findes et væld af forskellige kurser, man kan tage på internettet. Nogle af dem er gratis, andre koster penge, men uanset hvad kan det gøre en mere attraktiv på arbejdsmarkedet, hvis man tilføjer kompetencer til sit arkiv af egenskaber og kompetencer.