Sådan gør du let arbejdspladsen lidt mere attraktiv for medarbejderne

Vores arbejdsplads er et af de steder, hvor vi opholder os flest timer i løbet af en uge. Uanset om det drejer sig om et kontor, hvor alle medarbejderne arbejder via computer eller snakker i telefon med kunder, en butik, hvor medarbejderne står op og går rundt hele dagen eller en lager- eller produktionshal, hvor medarbejderne er meget fysisk aktive i løbet af arbejdsdagen, så er det vigtigt, at de føler sig godt tilpas og glæder sig til at komme på arbejde – glade medarbejdere betyder effektive medarbejdere, og det er godt for enhver virksomhed.

 

Sørg for et godt arbejdsmiljø og indeklima

For at gøre arbejdspladsen mere attraktiv er en af de vigtigste ting at se på, hvordan arbejdsmiljøet er. Har kontorfolkene ordentlige stole og borde og skærme, der kan tilpasses den enkelte, så de ikke skader ryg og nakke? Har kassemedarbejderen et blødt underlag at stå på og ergonomiske redskaber lige ved hånden? Har produktionsmedarbejderen gode sikkerhedssko, masker og hjelme, så han eller hun ikke bliver syg eller skadet af at arbejde? Der kan indføres mange små tiltag for at lette arbejdsgangen for den enkelte medarbejder.

 

Tilpas omgangstone og arbejdsgang efter medarbejdernes ønsker

Som leder kommer man rigtig langt ved at lytte til sine medarbejdere og deres ønsker. Ikke alt bør efterkommes, men hvis omgangstonen generelt er løssluppen og fri, nytter det ikke noget at forsøge at ændre på det, så længe arbejdet bliver udført. Lyt til medarbejderne og de vil føle sig værdifulde for virksomheden.

 

Hold arrangementer og teambuilding

Arrangementer kan hjælpe til med at styrke fællesskabet på en arbejdsplads, så sørg endelig for at stable forskellige ting på benene. En dag med teambuildingaktiviteter er alletiders til at få nye medarbejdere med ind i flokken, og en fredagsbar i ny og næ viser de ansatte, at de bliver værdsatte, og giver mulighed for at de kan lære hinanden bedre at kende. Lej eventuelt en mobil bar på Bartenderbar.dk og gør den næste fredagsbar til et hit.