Sommerfest sådan

Skal du arrangere sommerfest? Sådan gør du festen til et sikkert hit, samtidig med at du holder det uformelt, uanset om det er med naboerne, vennerne eller kollegerne.

Mad og drikke

Til en sommerfest tænker man nok typisk grillmad og buffet, når det kommer til maden. Uanset om det er samskudsgilde eller du står for det hele, så er en buffet oplagt. Det er nemt og afslappet, som en sommerfest typisk er. Er der tale om samskudsgilde, så sørg for at der er en plan for, hvem der tager hvad med, så I ikke ender med 5 kartoffelsalater og ingen dessert.

Skal der grilles, så sørg for at have mere end en grill, ellers kommer I til at stå ved grillen hele aftenen.

Er du sprechstallmeister på hele cirkusset kan du overveje at hyre en lokal grillmester til at stå for maden, og leje nogle fadølsanlæg, og måske skiftes lidt til at lege bartender.

 

Højt til loftet

Sommervejret i Danmark er en drillesyg størrelse, så det kan anbefales at sørge for, at I har muligheder for, både at være udendørs hvis vejret er smukt, og indendørs, eller i det mindste overdækket, i form af et festtelt.

Og sørg for at have siddepladser nok. Man kan ofte fristes til at tænke, at når det nu er buffet og en afslappet fest osv. så spiser folk jo ikke nødvendigvis på samme tid, men det gør de. Så snart buffeten åbner vil der være kø, og når mennesker samles i flokke så ”smitter” vores adfærd af på hinanden. Så vær klar med en siddeplads til alle.

Hvad med en omgang stoledans?

Det er potentielt ret nemt med underholdningen til en sommerfest, da det sagtens kan være flere, små ”stationer” med muligheder, som folk selv kan gå til og fra efter forgodtbefindende. For eksempel stangtennis (hylende morsomt efter et par fadøl), petanque, kongespil osv. Generelt set alle de aktiviteter vi normalvis ikke får brugt tid på.

I forhold til musik og dans, så hold musikken let, glad og dansevenlig. Lav et tema i musikken, for eksempel ”dansk” med Birthe Kjærs knaldrøde gummibåd, Diskofils fem frikadeller og Dorthe Kollos gid du var i Skanderborg. Eller hvad med årets internationale sommerdansehits fra de seneste 20-30 år?

Start eventuelt dansen med en omgang stoledans og/eller stopdans med en lille præmie til vinderen. Det kan være et gavekort til isboden, en flaske vin eller lignende. Det er både sjovt, og får gang i musikken og benene.