Tegn en privat lønsikring og bliv sikret i tilfælde af ledighed

Alle kan blive ramt af arbejdsløshed, og man kan aldrig forudse ens fremtidige jobsituation. Vil du være sikker på, at du og din familie ikke skal gå fra hus og hjem i til fælde af ledighed, så er du bedst sikret ved at tegne en privat lønforsikring. Læs mere om privat lønsikring her, eller forsæt din læsning for en kort introduktion til, hvad privat lønsikring går ud på, og om det er noget, som du bør undersøge nærmere.

 

Privat lønsikring er dit sikkerhedsnet, hvis du bliver ledig

Privat lønsikring er en form for forsikring, som du kan købe gennem et forsikringsselskab. Når du tegner en privat lønsikring, så du sikrer dig selv i tilfælde af arbejdsløshed, da lønsikringen vil udbetale en vis procentdel af din tidligere løn. Nogle forsikringsselskaber udbetaler helt op til 90% af din tidligere løn, men hvor meget du får udbetalt, og hvornår du får udbetalt beløbet, afhænger i høj grad af det enkelte forsikringsselskab.

Privat lønsikring er med andre ord næsten det samme som dagpenge, blot er du ikke underlagt det offentlige systems mange strikse regler, når du tegner en privat lønsikring. Helt lavpraktisk betyder det, at når du tegner en privat lønsikring, så slipper du for at tage til nyttesløse møder i jobcenteret, og du er heller ikke tvunget til at sende x antal jobansøgninger ud hver uge for at være sikker på at beholde rettigheden til dagpenge.

Fordi du tegner en privat lønsikring i en virksomhed, som opererer uafhængigt af det offentlige system, så undgår du lige præcis de umotiverende aktiviteter, som er dig pålagt af a-kassen.

 

Tjener du mere end 25.000 kr. om måneden? Så er lønsikring måske noget for dig

Der er mange fordele ved at tegne en privat lønsikring, men i nogle situationer kan det give mere mening blot at være medlem af en a-kasse. Det gælder især, hvis du tjener mindre end 25.000 kr. om måneden før skat, fordi her vil dagpengesatsen ligge så tæt på din tidligere løn, at du ikke vil få mere ud af en lønsikring.

Hvis du tjener mere end 25.000 kr. om måneden før skat, så begynder lønsikring så småt at blive mere interessant for dig. Tjener du mere end 25.0000 kr. om måneden før skat, og er du i tvivl, om lønsikring overhovedet er noget for dig, så kan du benytte dig af den tommelfingerregel, som hedder, at hvis du ikke opretholde en normal levestandard blot på dagpenge, så bør du kigge nærmere på muligheden for at tegne en lønsikring.