5 nemme tips der giver boligen nyt liv

Ens hjem er det sted, hvor man bruger det meste af sin tid, og mange bruger meget tid på at indrette og ordne samtlige rum i hjemmet, så det hele bliver helt perfekt. Men tiderne ændrer sig, og måske er det så længe siden, du har ændret på indretningen i dit hjem, at du er blevet godt og grundigt træt af at kigge på det, eller også har moden ændret sig, siden du sidst opgraderede dit hjem, og nu synes du, at det trænger til at blive moderniseret igen. Hvordan ens hjem er indrettet er selvfølgelig helt op til hvert enkelt individ, og der er stor forskel på, hvordan man foretrækker at indrette sit hjem, og hvilken stil man kører. Der findes mange svar på ting, der kan peppe boligen op og give den nyt liv, og herunder er der samlet 5 gode og nemme tips, der gør store forskelle.

Få farverne ind i hjemmet

Brug smukke og dekorative farver når du indretter dit hjem for at opnå en helt ny følelse af liv. Er de fleste af dine møbler hvide, grå eller sorte, vil det især være fedt med nogle farver, der skiller sig ud hist og her. Farver kan blive bragt ind i hjemmet på mange forskellige måder; man kan hænge et flot maleri op på væggen, investere i nogle fede spisebordsstole i forskellige farver eller placere nogle farverige pyntepuder på sofaen, eller have et flot gulvtæppe liggende under spisebordet eller sofabordet. Man skal ikke være bange for at eksperimentere med farver i boligindretningen, for det gør både boligen langt mere livlig og personlig.

Hæng noget på væggene

At hænge noget på væggene gør store forskelle i hjemmet. Bare og hvide vægge er kedelige at kigge på, og får rummet til at virke akavet stort og ikke hjemligt overhovedet. Det behøver ikke nødvendigvis at være et maleri, man hænger op på væggen, hvis man ikke er til det – et flot vægur pynter også. Har man nogle familiebilleder, passer de også rigtig godt ind, og giver hjemmet langt mere personlighed og skaber samtidig en følelse af, at der bor nogen i hjemmet.

Skab hygge med tekstiler

Det er ikke sikkert, at man tænker over det, men pyntepuder på sofaen og et foldet tæppe over armlænet er også med til at pynte i hjemmet og skabe varme og hygge, selvom puder og tæpper normalt er noget, man tænker på som ting med en funktion og ikke pyntegenstande. Skab et hyggeligt hjem med masser af tekstiler i forskellige former og farver, og giv dermed din bolig et helt friskt pust af liv.

Bring naturen indenfor

Stueplanter fås i alle størrelser, og dækker både over små planter, der kan stå i vindueskarmen og store planter, der har deres helt eget hjørne af stuen. Mange har dem i deres hjem, og det er der gode grunde til: at træde ind i et rum, hvor der ikke er skyggen af en eller anden form for plante, virker næsten forkert og giver en følelse af, at der mangler noget. Og det gør der også, for planter skaber en følelse af naturlighed, afslapning og liv som ikke mange andre ting kan. Man behøver dog ikke at have planter i hjemmet for at bringe naturen indenfor, det kan også sagtens være i form af træmøbler eller pyntegenstande i træ.

Nyt er ikke altid bedst

Alting i dit hjem behøver ikke at være nyt, skinnende rent og hentet hjem fra en fancy designer, for at være pænt. Tager man en tur i genbrugsbutikken eller på loppemarked, kan man sagtens finde alverdens fede møbler og pyntegenstande, der måske er gamle, men sagtens vil kunne passe perfekt ind i et moderne hjem. Antikke møbler er ofte lige så dekorative og stilede som moderne designer møbler, så tag en tur på loppemarked eller besøg en antikforretning og find nogle fede genstande til dit hjem til gode priser.

Er du interesseret i boligindretning, og ønsker du at lave ændringer i dit eget hjem, kan du finde mere på Boliglivet.dk hvor der findes tips, tricks og inspiration til alverdens ting inden for boligindretning.