Bliv bedre stillet på arbejdsmarkedet med et truckcertifikat

Der er meget, du kan gøre, hvis du gerne vil forbedre dine muligheder på arbejdsmarkedet. Én af dem er et truckcertifikat, som generelt er meget eftertragtet på arbejdsmarkedet i jobs som bl.a. lagermedarbejder. I nogle jobs er det ligefrem et krav at man har et truckcertifikat, før man overhovedet kan tages i betragtning til jobbet. Du kan derfor forbedre dine chancer for et job betydeligt ved at tage et truckcertifikat. Læs med her og bliv klogere på truckcertifikatet.

 

Hvad er et truckcertifikat?

Et truckcertifikat er beviset på at du kan føre og betjene gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere samt foretage daglig vedligeholdelse af gaffeltrucks og gaffelstablere. Et truckcertifikat opnås ved deltagelse i et gaffeltruckcertifikatkursus B, som tager i alt 7 dage. Truckcertifikat udstedes til deltagere som både har gennemført uddannelsen med tilfredsstillende resultat samt bestået certifikatprøven.

 

Hvem kan tage et truckcertifikat?

Alle, der er fyldt 18 år og kan fremvise et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest, kan tage et truckcertifikat. Hvis du ikke har et kørekort, kan du dog stadig tage et truckcertifikat. Der anbefales dog at du inden du tager truckcertifikat deltager på et 3-dages kursus, hvor du får kendskab til bl.a. færdselsloven og gennemgår praktiske øvelser, der gør dig klar til at tage et truckcertifikat.

 

Hvor kan man tage et truckcertifikat?

Et gaffeltruckcertifikatkursus B, som kan føre til et truckcertifikat, kan tages mange steder rundt omkring i Danmark. Det kan bl.a. tages ved den anerkendte uddannelsesinstitution AMU Syd, som tilbyder disse kurser på både dansk, tysk og engelsk. Man behøver ved AMU Syd således ikke tale flydende dansk for at tage et truckcertifikat i Danmark.

 

Er det gratis at tage et truckcertifikat?

Det er ikke muligt at tage et gratis truckcertifikat. AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Nogle kurser kan dog koste op til 272 kr. pr. dag. Deltagerbetalingen kan afhænge af din uddannelsesmæssige baggrund og kan i nogle tilfælde helt bortfalde. Du kan desuden søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

 

Lyder et truckcertifikat som noget for dig? Så gå ind på amusyd.dk og meld dig til allerede i dag.