Køb dansk tøj og støt de danske designere

Dansk tøjdesign

Der findes virkelig meget tøj på markedet. Meget af det er designet i udlandet, men en god del af det er imidlertid designet i Danmark. Danmark har igennem en lang årrække været kendt og anerkendt for sit design i det hele taget. Det gælder også indenfor tøjdesign. Derfor er der god grund til at støtte de danske designere, så vi kan blive ved med at nyde godt af det gode danske design, der kommer fra de dygtige danske tøjvirksomheder.

Køb dansk kvalitet

Dansk design tøj er ofte af god kvalitet også, selvom det hele ikke ligger i den dyre ende. I det hele taget ønsker de fleste danskere, at det tøj, de skal gå med, har en vis kvalitet og er produceret under forsvarlige forhold. Det er der større chance for, hvis man køber dansk design.

Støt de danske modevirksomheder

Tøjbranchen er en hård branche at være i. Der er rigtig hård konkurrence og det kan være svært for mindre danske designvirksomheder at konkurrere med de store udenlandske tøjvirksomheder. Derfor er det vigtigt, at vi som danskere tænker på at vælge de danske brands, når vi skal købe tøj. På den måde støtter vi modevirksomhederne og giver dem en chance for at udvikle sig og blive større og endnu dygtigere.

Du finder hele spektret

I Danmark har vi en meget bred modebranche. Der er lige fra de brands, der designer helt almindeligt tøj, som langt de fleste danskere går i til de brands, der ligger i den mere avantgarde ende af modeskalaen og henvender sig til en smal skare af kunder. Derfor har du som dansk kunde rig mulighed for at finde et dansk tøjbrand, der passer til dig. Det gælder, hvad enten du er med helt fremme, hvor det nye og anderledes dyrkes, eller du hellere vil have tøj, der er mere almindeligt og knap så opsigtsvækkende.

Dansk modedesign er efterspurgt

Naturligvis er det allersværest for de mindre og mere avantgarde tøjbrands at overleve. Ofte kræver det, at de får international bevågenhed, hvis de skal klare skærene. Men heldigvis er der nogle stykker, der har nået langt udenfor Danmarks grænser og dermed er kommet ud i verden med deres design. Det betyder, at de kan blive ved med at gå efter det de brænder for og samtidig udvide deres kundekreds til en levedygtig størrelse.

Overvej dit forbrug

Hvis man køber dansk designet tøj, er det naturligvis ofte dyrere. Det er imidlertid også ofte så anderledes, at det bliver klassisk. Dermed kan man have det i mange år. Det betyder, at det på sigt ikke er dyrere end noget tøj, der er designet ud fra tidens trend lige nu og her og ikke koster så meget, men til gengæld heller ikke holder så længe stilmæssigt. Men hvad enten man køber det dyre danske tøj, eller det mindre dyre danske tøj, så er det værd at overveje, hvor længe man kan forestille sig at bruge tøjet. Købe noget du har lyst til at bruge længe, det er bedst for miljøet.