Skab gode betingelser for dine medarbejdere med det rette arbejdstøj

arbejdstøjDer er mange fordele ved at vælge arbejdstøj velovervejet, når du skal finde noget nyt til dine medarbejdere. Det helt åbenlyse er, at du skal finde arbejdstøj, som passer til arbejdets karakter, hvilket selvfølgelig er vigtigt og skal komme i første række. Men du kan også få fordele som:

 • At brande din virksomhed
 • Få tilfredse medarbejdere
 • Spare penge over tid

Her hjælper vi dig til at gøre dig vigtige overvejelser, når du skal vælge arbejdstøj.

Branding med arbejdstøj

Den åbenlyse måde at brande din virksomhed med arbejdstøj er med logotryk eller broderi. Det kræver selvfølgelig, at du vælger arbejdstøj, hvor der er plads til dette.

Men har du også overvejet, hvad dit arbejdstøj fortæller om din virksomheds værdier? Her har vi 3 forslag til, hvad du kan overveje for at skabe en mere bæredygtig profil med dit arbejdstøj:

 • Oeko-Tex certificering
 • Cordura®
 • Egnet til industrivask

Oeko-Tex certificeret arbejdstøj er testet for over 300 skadelige stoffer og kemi, så ved at vælge dette, skaber du en mere bæredygtig profil af din virksomhed, som kan være med til at adskille dig fra konkurrenterne – både overfor potentielle kunder, men også fremtidige medarbejdere.

Du kan også vælge arbejdstøj, som er ekstremt slidstærkt – f.eks. med Cordura®, som er ultra slidstærke forstærkninger på udsatte områder af dit arbejdstøj. Så holder arbejdstøjet i længere tid, fordi det simpelthen ikke slides ned. Det er også med til at skabe en grøn profil af din virksomhed, da I ikke går ind for spild.

Noget, som også slider ekstremt meget på arbejdstøj, er tøjvask. Derfor bør du vælge arbejdstøj, der er egnet til industrivask. Det er nemlig mere holdbart end andet arbejdstøj, hvilket også er med til at minimere spild.

Du sparer desuden penge i det lange løb ved at vælge arbejdstøj, der er ekstra slidstærkt, så det ikke skal skiftes ud så ofte.

Medarbejdernes trivsel

Du skal have dine medarbejderes trivsel i tankerne, når du vælger arbejdstøj. Det er nemlig med til at fastholde dem i længere tid at skabe gode arbejdsbetingelser, hvor du går det ekstra skridt for deres velvære og tilpashed – hvilket også sparer dig penge på rekruttering i det lange løb, og sikre, at du har folk nok til at udføre opgaverne, der kommer ind.

Nogle af de ting, du kan overveje for at øge dine medarbejderes trivsel med arbejdstøj er:

 • Gode funktioner; så som de rette lommer, knæpuder, hængelommer, egenskaber, der minimerer lugtgener, hurtigtørrende og svedtransporterende, vind- og vandtæt arbejdstøj til folk, der arbejder udendørs eller hi-vis arbejdstøj
 • Komfortabelt arbejdstøj
 • Give dine medarbejdere valgmuligheder

Komfortabelt arbejdstøj hænger meget sammen med god bevægelsesfrihed, så arbejdstøjet ikke begrænser, når man skal skifte stilling i løbet af dagen. Her findes der mange innovative teknologier, der er med til at skabe strækbare tekstiler med god bevægelsesfrihed:

 • 2-vejs stretch
 • 4-vejs stretch
 • Mekanisk stretch
 • Super stretch fra Engel
 • Ultimate stretch fra Mascot
 • … og mange flere

Mange af de anerkendte mærker har hver sit navn for deres patenterede teknologier.

Dine medarbejdere er forskellige, så giv dem gerne valgmuligheder. Hav et udvalg af arbejdstøj til mænd og et til kvinder f.eks. Men folk har også forskellig kropsbygning og komforttemperaturer. Så sørg for at have nok arbejdstøj tilgængeligt til dem, som gerne vil have et ekstra isolerende lag på, mens dem med lav komforttemperatur skal tilbydes arbejdstøj med svedtransporterende egenskaber om sommeren.

At tilbyde det rette arbejdstøj er med til at skabe gode betingelser for dine medarbejdere og dermed fastholde dem i længere tid.