Energitilskud i 2022

Hvad er der af muligheder for at få til skud til en privat bolig i 2022?

Kan man f.eks. få tilskud til rengøring, vinduesvask – eller at banke kældergulvet op og efterisolere?

Hvad kan man få til skud til?

Håndværkerfradraget aka boligjobordningen er blevet lukket af den siddende regering, for at forsøge at få styr på inflationen.

Ordningen blev indført for at få gang i økonomien og på samme tid at få bedre styr på sort arbejde. Ideen var at give et tilskud til dem, der fik udført typiske sort-afregnede services som f.eks. privat rengøring, små håndværker opgaver, børnepasning og den slags.

Frem for at sorte penge var den primære afregning, var meningen at økonomien blev beskattet og ”hvid” hele vejen rundt, nu det blev billigere.

Og det virkede ret godt.

Alle med dårlig smag i munden fik ordnet det så rengøringsdamen kunne få sine penge med kompensation på skattebilletten.

De rige fik med andre ord gjort deres snavsede vasketøj rent helt og legalt betalt at SKAT.

Fantastisk for de rige og godt for de fattige der gjorde rent, de fik pludselig ikke dårlig samvittighed over at skulle modtage sorte penge.

Det er bestemt et område med mange holdninger og der kunne fortsætte i på 300 sider om både for og imod et fradrag til de rige ( uden dem var der jo ingen fattige)

Hvad kan man få tilskud til som privat boligejer i 2022

Du kan få lov til at betale ejendomsskat, du skal jo ikke eje noget uden andre skal få gavn af det i deres socialistiske buler…

Oooog dog, så slemt er det så heller ikke, du kan faktisk få et klækkeligt tilskud, hvis du får den fantastiske ide, at du vil energirenoverer din bolig.

Se får du faktisk et tilskud, hvis du laver voldsomme ændringer i boligens energioptimering.

Vælger du f.eks. at investerer i et komplet jordvarmeanlæg, ja så kan du få hel top til 24.000 skattefrit i tilskud til din nye varmekilde.

Se det er jo ikke helt ringe og der er mere fra samme skuffe.

Du kan faktisk få energitilskud til rigtigt mange forskellige udskiftninger i boligen.

Du kan få energitilskud til:

  • Efterisolering af boligen
  • Skifte til energivinduer
  • Skifte til luft til vand varmepumpe
  • Skifte til jordvarmeanlæg

Før i tiden kunne man også få tilskud til luft / luft varmepumper, men det er afskaffet og det samme gør sig gældende med rør-isolering og LED belysning.