Ejerlejligheder er på vej til at blive billigere

Ejerlejligheder københavnI løbet af de sidste seks år har det været en glimrende forretning at være ejer af et hus eller en lejlighed. Markedet gik nemlig kun en vej, og det var opad. De tider ser dog ud til at vende nu, hvor man oplever et stigende udbud i forhold til efterspørgslen.

Nye udbudstal fra boligsiden.dk viser, at antallet af ejerlejligheder er steget med hele 18 procent i forhold til det seneste år. Det betyder faktisk, at udbuddet er på et højt niveau, man ikke har set siden marts 2012.

Over 8000 ejerlejligheder til salg

Da de nye udbudstal fra boligsiden.dk kom frem, afslørede de, at der er intet mindre end 8250 ejerlejligheder til salg. Årsagen bunder ud i, at salget af lejligheder er faldet markant, det fortæller Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Den væsentligste årsag til, at udbuddet stiger, er, at antallet af salg falder markant. I de første syv måneder af 2018 ligger salget 10 procent under den samme periode sidste år. Samtidig er der kommet flere ejerlejligheder til salg end i samme periode sidste år, og derfor må udbuddet nødvendigvis stige”, lyder det fra Birgit Daetz.

Udbuddet i KBH smitter af i resten af landet

Den samlede stigning på 18 % er fordelt over hele landet, men det er især Region Hovedstaden, der trækker udbudstallet op i Danmark. Og når udbuddet er stigende i København, så har det en afsmittende effekt i de andre danske regioner.

Region Hovedstaden tegner sig for mere end halvdelen af ejerlejlighedsmarkedet i Danmark, og udviklingen i udbuddet her har en afsmittende effekt på resten af landet. Derfor ser vi også høje stigninger i udbuddet i især Region Midtjylland og Region Nordjylland, hvor Aarhus og Aalborg driver markedet, og også inden for de to største jyske byers kommunegrænser stiger udbuddet af ejerlejligheder”, fortæller Birgit Daetz

Det er især Østebro og Amager i Københavns Kommune, der trækker udbuddet op. På Østerbro er udbuddet steget med 48 % i løbet af året, mens udbuddet på Amager er steget med 35 %

Stigende udbud kan få priserne til at falde

I takt med udbuddet er stigende, vil det naturligvis have en effekt på salgsmarkedet. Priserne vil blive presset ned ad, og dermed er det ved at være nu, man skal overveje at komme ind på markedet, hvis man går med tanker om at købe en ejerlejlighed.

Det kan nemlig spare dig for rigtig mange penge på sig, og det er faktisk uanset om du står med pengene kontant i hånden, eller om du har brug for at låne penge nu. Læs eventuelt mere på Moneybanker

Hvis du står i den anden situation, hvor du går med tanker om at sælge, så bør du overveje, om du skal vente lidt. Det store udbud vil presse priserne, så sælgerne giver et større afslag i prisen, end de reelt havde budgetteret med.