Aflever selv bilen og få højeste skrotpræmie

Det er i nogle tilfælde en vurderingssag, om det kan betale sig at reparere en gammel bil eller, om den skal skrottes. Her kommer lidt om skrotpræmier og, hvordan du kan sikre dig at få flest mulige penge for din udtjente bil.

Repareres eller skrottes?

Har du en gammel bil, som du mener er udtjent? Før du bestemmer dig for at få skrottet bilen er det naturligvis vigtigt, at du undersøger, om den kan repareres for en billig penge og faktisk komme til at køre igen. Er man ikke selv kyndig i forhold til at reparere biler, så kan det være svært at bedømme bilens tilstand. Måske står det ikke så galt til med den, som du tror. Hvis det kun er et par billige reservedele, der er brug for, kan det måske betale sig at få en mekaniker til at se på den. Eller måske kender du en i din omgangskreds, der ved noget om biler og kan komme med et mere kvalificeret bud, end du selv kan.

Når valget falder på skrotning

Har du undersøgt og udelukket muligheden for at få bilen ud på vejene igen, er det en god ide at tjekke, hvordan du kan få mest ud af, at få bilen skrottet. Per første januar 2017 er skrotpræmien på 2200 kr. Men det er det beløb, du som minimum kan få for din bil hos en autoophugger.

Nogle autoophuggere giver mere end 2200 kr.

Der er nemlig nogle ophuggere, der gerne giver mere end 2200 kr. Det kan de for eksempel tilbyde, hvis bilen er af en bestemt model eller årgang eller, hvis metalprisen er særlig gunstig, når du vælger at aflevere din bil til skrotning. Det er derfor en god ide at undersøge inden du afleverer din bil, om den indeholder en type af reservedele, som er eftertragtet og derfor i høj kurs blandt autoophuggere. De kan jo videresælge de eftertragtede dele til bilentusiaster og få en god pris for dem. Hvis du finder ud af, at din bil har reservedele af værdi, har du noget at forhandle med og kan derved få mere end de 2200 kr. for din udtjente bil. Kontakt derfor også flere forskellige autoophuggere for at høre, hvad de vil give for bilen. På den måde får du det maksimale ud af din gamle bil.

Udbetaling af skrotpræmie

Hos nogle autoophuggere vil du opleve at du får skrotpræmien kontant i hånden. Ved andre går der 2-3 dage før pengene går ind på din bankkonto. Grunden er at autoophuggeren ikke får skrotrefusionen før 2-3 dage efter at bilen er skrottet. På den måde vil pengene mangle i autoophuggerens regnskab og forringe virksomhedens likviditet indtil pengene er gået ind. Der kan jo være tale om et stort antal biler, der skrottes på en dag. Dem der udbetaler pengene med det samme opfatter det som en god serviceydelse og en måde at være serviceminded på.

Miljøgodkendte autoophuggere

Det er dog ikke kun pengene for bilen man skal fokusere på, når ens bil skal skrottes. Det er rigtig vigtigt at vælge en autoophugger, der er miljøgodkendt. Det er vores alle sammens ansvar at vores skrottede biler forurener så lidt som muligt.