Hemmeligheden bag en mere miljøvenlig livsstil

I dagens Danmark bliver i ofte mindet om, hvor vigtigt det er at indføre bæredygtige initiativer, og hvor essentielt det er, at vi alle deltager i kampen mod forurening og CO2-udslip. Det kan dog være svært at hitte rede i, hvor man om privatperson skal starte, og hvilke initiativer, der er vigtigst at få indført i hverdagen. Derfor får du her denne guide, der hjælper dig til at leve et mere bæredygtigt liv, så du kan hjælpe til i kampen for at redde vores planet.

Undgå engangsemballage, sorter og minimer dit affald

En af de største syndere i CO2-udledningen er engangsemballage, specielt plastik. Det kræver meget energi at producere alt det engangsemballage, der eksempelvis er brugt til varerne i supermarkederne, og da det ikke kan genbruges, ryger det direkte i skraldespanden efter brug. Forsøg så vidt muligt at undgå engangsemballage, og køb i stedet frugt og grøntsager, der ikke er pakket ind i plastik. Tag et indkøbsnet med i supermarkedet og brug madbeholdere til dine rester. Når du så har spist dine madvarer, er det vigtigt, at du sortere det affald, der er. Lav eventuelt kompost af dine eventuelle madrester, og overvej at sælge dit brugte metal. Læs mere her, og bliv klogere på miljøbehandling i og omkring Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Sønderjylland, Tønder, Aabenraa.

Spis kødfrit et par gange om ugen

Undersøgelser har vist, at produktion af kød også er en stor synder i forurening af planeten. Der kan derfor hjælpe at spise kødfrit et par gange om ugen – og det er let nok at få proteiner andre steder fra, så der er ingen undskyldninger for ikke at droppe kødet engang imellem.

Tænk over din boligs energiforbrug

Har du termoruder? Er din bolig ordentligt isoleret? Slukker du for varmen, når du lufter ud? Ved at minimere dit energiforbrug, hjælper du også et stort skridt på vejen for at redde vores planet.