Hobbyer du ikke bliver træt af

Et nyt år betyder også ofte nye hobbyer for rigtig mange mennesker. Måske vil man gerne prøve kræfter med noget helt andet, end man normalt bruger tiden på. Eller måske er det bare fedt, hvis man kan udvide horisonten med en gammel interesse, man måske i de senere år har smidt lidt i glemmebogen.

Men hvad er det så for nogle hobbyer, man med fordel kan gå i krig med igen? Mange vælger nok ’bare’ at se fodbold i dag, og det er da også en hobby, de færreste på den lange bane bliver trætte af. Fodbold er noget, de fleste kan være med på og forholde sig en smule til, selvom de ikke er store eksperter. Derudover er fodbold en sport, hvor der er plads til både eliten og bredden, og det er selvfølgelig også noget, som gør det mere interessant for en større gruppe af mennesker.

Der er selvfølgelig også andet end fodbold i livet, og nedenfor kigger vi på et par af de hobbyer, nogle vælger at kaste sig ud i.

At kende sin krop

Det lyder måske mere som en livsstil, men der er jo ingen der siger, at de to ting ikke kan forenes. Rigtig mange kan se en idé i at blive klogere på dem selv og deres kroppe, for det gør hverdagen bedre og mere behagelig. Har man styr på sig selv, bliver det også nemmere at overskue ting, vide hvorfor noget går galt, og hvordan man kommer tilbage på sporet hurtigst muligt.

At kende sin egen krop kan være mange ting. Eksempelvis vælger mange at lave yoga, fordi det hjælper til at give en fornemmelse af, hvordan kroppen har det, og hvornår den er i balance. Det er samtidig bare enormt sundt med yoga, fordi man kommer af med en masse af de affaldsstoffer, som kroppen helt automatisk producerer, og så bliver man både mere smidig og stærk, fordi yoga faktisk er voldsomt krævende.

Hardcore motion

Andre går vejen med at dyrke noget ekstrem motion. Det kunne eksempelvis være at træne op til en ironman, hvilket er voldsomt populært i disse år, og ikke udelukkende er noget for de allerbedste atleter. Dog bør man gøre den slags med omhu, da det er en stor belastning for kroppen, og man kan heller ikke bare gennemføre projektet uden at være godt forberedt.

Derfor skal det planlægges og tilpasses til det liv, man ellers lever. Det kan hurtigt blive surt, hvis man ikke dyrker projektet fuldkomment, og man så egentlig bare ender med langt flere dårlige end gode oplevelser efterfølgende. Gør dig derfor nogle seriøse overvejelser, før du hopper ud i den slags.

At samle på noget

Også det at samle på noget fysisk er i disse år atter kommet frem som noget, folk har lyst til. Det kan selvfølgelig være klassikerne som frimærker eller kort, men man kan også selv finde på noget at samle på. Nogle vælger eksempelvis at samle på tørrede blomster, hvor de vil have en eller to slags af hver type.