Hvis du har en god idé, der kunne fungere godt som en virksomhed, så gælder det bare om at komme i gang. Men hvis du står overfor at skulle starte din egen virksomhed, så er du nok stødt på den første udfordring, der lyder på at den virksomhedstype eller selskabsform. Her er der dog rigtig mange, der vælger et ApS, og det er der også god grund til.

Når du skal i gang med din nye virksomhed, er det en stor hjælp at komme bedst muligt fra start. Og her er det blandt andet godt at sørge for, at man har valgt den rette selskabsform. I rigtig mange tilfælde er dette ApS. Der er nemlig mange fordele ved denne selskabsform, og det gør den til et oplagt valg. Men lige meget hvad, er det altid en rigtig god idé at bruge lidt tid på at læse om alle de forskellige selskabsformer og virksomhedstyper, inden du træffer dit endelige valg. Her kan du læse om nogle af fordelene ved et ApS.

Nemt at få hjælp

Fordi et ApS er så populært, er det også nemt at få hjælp til oprettelse og andre opgaver, der kommer hen ad vejen. Selvom selskabsformen er populær, betyder det nemlig ikke, at det er helt problemfrit at oprette den. Der kan være rigtig mange ting at sætte sig ind i, og især den juridiske del kan være tung at komme igennem, hvis man ikke har erfaring på området.

Som virksomhedsejer af en helt ny virksomhed er der rigeligt at tage sig til, og det er sjældent at man har tid eller lyst til at sidde og kæmpe med tunge opgaver på områder, man ikke har kendskab til. Derfor kan det være en stor fordel at søge om professionel rådgivning fra en selskabsadvokat. Opret ApS med hjælp fra en ekspert og få helt ro i maven med visheden om, at der er styr på alt det juridiske.

Mere end en ejer

Det er ofte, at man er flere om at få en god idé, og derfor er det også ofte, at man gerne vil oprette en virksomhed sammen med andre. Her er ApS et godt valg, da denne selskabsform netop gør det muligt at have mere end en ejer. Det betyder også, at der er plads til at du kan få partnere på sigt, selvom du måske bare alene om at starte virksomheden lige nu.

Hæftelsen er begrænset

En af de helt store fordele ved at vælge et ApS er, at denne selskabsform har begrænset hæftelse. Når du opretter dit ApS skal du lave et indskud på 40.000 kr. Dette er selskabets startkapital. Hvis det begynder at gå dårligt med virksomheden, så den taber penge, er kun startkapitalen, der kan hæftes med.

Den begrænsede hæftelse betyder med andre ord, at du ikke behøver at bekymre dig om at miste din egen personlige formue, hvis virksomheden ikke klarer sig godt. Det er altså langt mindre risikabelt at vælge et anpartsselskab end for eksempel en enkeltmandsvirksomhed, hvor du hæfter personligt.