Sponsoreret indlæg

Industrien bruger også X-ray

XrayHvis du gik og troede, at X-ray hører til i lufthavne eller på sygehuse, så kan du godt tro om igen. For nok er X-ray mest kendt for lufthavnens bagagekontrol og hospitalernes afdelinger, men også andre industrier gør brug af røntgen – på helt andre måder end du forestiller dig!

Her følger et par eksempler på den brede anvendelighed, røntgen har.

Test af industrikomponenter

I Danmark, og på det europæiske marked generelt, har vi strenge krav til de komponenter, som vi anvender til særligt byggeri eller maskinfremstilling. Når materialer som disse skal godkendes, er det et vigtigt led i processen, at de udsættes for styrke- og kvalitetstest.

I den forbindelse kan røntgen anvendes til at teste komponenterne uden at man behøves at skade dem. Røntgenkontrollen sikrer, at man opfanger uregelmæssigheder i f.eks. det indvendige af stålkomponenter, hvormed man altså finder svagheder og fejl, inden et produkt ender på markedet.

Det er ikke bare smart, men med til at forhindre ulykker!

Din mad kvalitetstestes

Røntgen og kontrol af fødevarer? Det lyder som to ting, der ikke passer sammen. Men sådan er tilfældet slet ikke, forsikrer magnatek.dk.

Faktisk er røntgenkontrol af fødevarer med til at sikre, forbrugerne får den bedste kvalitet. Og det er ikke blot i forhold til at skanne emballager og beholder for fejl og skrammer, men også i forhold til kvaliteten på selve maden.

Vidste du f.eks., at man via X-ray kan måle fedtindholdet i fødevarer? Dermed kan røntgen være med til at sikre, din mad er bedst mulig. Faktisk er metoden så genial, at man kan teste selv indholdet af fugt i kartoffelchips! Der er altså mange gode muligheder for at skrue op for kvaliteten.

Ligeledes kan man via røntgenbrug overvåge om dåser, flasker etc. – som man ikke kan kigge ind i med det blotte øje – er fuldt tilstrækkeligt op.

Det sikrer, at du ikke åbner din dåsesodavand og blot finder en lille rest i bunden, men kan nyde en ordentlig tår – præcis som ønsket fra fabrikanten.

X-ray er med andre ord ikke blot forbeholdt afgrænsede områder af industrien, men spiller en betydelig rolle i mange henseender – med et stadigt voksende potentiale.