Miljøvenlig og prisbesparende investering

Globale temperaturstigninger. Klimaet. Klimaet generelt er på verdens dagsorden. Der skal gøres noget, hvis ikke verden for alvor skal lide under global opvarmning. Disse ord runger i ørene. Det er et emne, som du ikke kan undgå at have hørt. Udover at benytte dig mere af genbrugsbutikkerne, når du handler tøj eller møbler, eller sortere dit affald på genbrugspladsen, så kan du investere i vedvarende energikilder. De vedvarende energikilder har ikke foreløbig en udløbsdato, hvilket gør dem til en god investering. Du kan også opleve, at det ikke kun er en miljøvenlig investering, men også en prisbesparende investering.

Luft-til-vand varmepumpe

Én af de muligheder du har, er en luft-til-vand varmepumpe. Den varmepumpe udnytter varmeenergien i luften, således luften bliver omdannet til varmt vand, du kan bruge til at opvarme din bolig med eller til dit brugsvand. Processen i varmepumpen er derfor miljøvenlig, da den anvender en vedvarende energikilde.

Selve luft-til-vand varmepumpen fungerer således:

  • Varmepumpen er forbundet til centralvarmesystemet, du har i din bolig.
  • Den er el-drevet, men leverer flere gange den samme værdi, som den anvender i el-energi
  • Gennem varmtvandsbeholderen får du varmt vand i hanerne og radiatorerne

Da luft-til-vand varmepumpen leverer mere varmeenergi end den el-energi som bliver anvendt, er det også en prisbesparende investering for dig. Så har du et oliefyr, bruger naturgas eller har en høj fjernvarmepris, vil en luft-til-vand varmepumpe være et godt alternativ til at skåne miljøet.

Varmepumpens fordele

Det er ikke kun det varme vand og den miljøvenlige løsning, du oplever. Der er flere fordele ved at investere i en luft-til-vand varmepumpe.

  • Kræver ikke meget plads
  • Totalløsning
  • Svagt lydniveau

Har du ikke en stor have, hvor du kan få plads til et jordvarmeanlæg, er en luft-til-vand varmepumpe et meget godt alternativ, da det ikke kræver særligt meget plads. Du skal have plads til en udendørs enhed, hvor varmeenergien i luften kommer ind i systemet, mens du skal have plads til indendørsenheden i enten kælderen eller bryggerset.
Med en luft-til-vand varmepumpe får du også en totalløsning. Du opvarmer både dit brugsvand og din bolig, og giver dig en overkommelig varmeløsning.
Endnu én af fordelene ligger i det svage lydniveau. Varmepumpen afgiver lyd, men de fleste modeller er i dag lavet, således at lydniveauet generer mindst muligt. Undersøg markedet og dets forskellige modeller, så du finder den helt rigtige luft-til-vand varmepumpe til dig.
Du kan finde mere inspiration på siden om varmepumper.