Motiver dine medarbejdere uden mere i løn – 3 tips

medarbejder motivationSom arbejdsgiver er det vigtigt at holde sine medarbejdere fokuserede, koncentrerede og topmotiverede, hvis de skal performe. Klarer de sig godt, og lever de op til dine krav, er de naturligvis berettiget til en kompensation/belønning. Det kan dog være vanskeligt at kaste flere lønkroner efter sine medarbejdere hver eneste gang, de har klaret sig godt. Helt at undlade at motivere dem er dog endnu farligere. Her i artiklen får du tre gode råd til, hvordan du holder dine medarbejdere motiverede – uden at smide mere i lønposen.

Sociale aktiviteter uden for arbejdstiden

Det er ikke altid et spørgsmål om penge, når snakken falder på motivation. Jo, lønnen skal selvfølgelig være i orden, men mange medarbejdere foretrækker faktisk belønning i form af andre, mere bløde ting. Det kan være sociale aktiviteter i form af et restaurantbesøg, teambuilding eller bare en hyggelig aften i selskab med kollegerne, hvor centrum ikke er arbejdet. Arranger noget, hvor der er lagt op til hygge, og hvor dine medarbejdere også har mulighed for at tage familien med, hvis de ønsker det. Det kunne være noget julehygge på kontoret eller en spilleaften, hvor I spiller brætspil eller på https://www.cozino.com/dk/games/. Ved at bruge tid på dine medarbejdere uden for arbejdet viser du samtidig også, at du sætter pris på dem som mennesker, og ikke kun som arbejdskraft.

Giv mere ansvar

Selvom mange vil mene, at der med ansvar følger en højere løn, kan ansvaret i sig selv også være motiverende på kort sigt. Det viser, at du stoler på vedkommende og dennes evner, og at du tør overlade et vigtigt arbejdsområde til ham/hende. Det kan motivere din medarbejder til at føle sig værdsat og som en vigtig del af forretningen, der ikke kan undværes. Du må selvfølgelig forvente, at han/hun på et senere tidspunkt højst sandsynligt vil bede om mere i løn, eftersom at ansvaret også skal aflønnes tilsvarende, men på den korte bane kan det være et godt alternativt til en højere løn fra dag et.

Ny telefon eller computer

Har du ikke råd til at give mere i løn lige nu og her, kan du overveje i stedet at tilbyde alternativer i form af personalegoder som fx en telefon eller computer. Fordelen ved disse er, at de tilhører firmaet, så hvis medarbejderen stopper, afleveres de tilbage. For medarbejderen er der også tale om en win-situation. Han/hun slipper nemlig for at skulle bruge sine egne ting eller at skulle købe noget personligt med penge, der allerede er beskattet. Det er ikke noget, der holder lønstigninger for døren til evig tid, men det kan som nævnt være et godt midlertidigt alternativ.