Selskabsspil er populære som aldrig før!

Selvom den teknologiske udvikling har gjort det muligt at være online hele tiden og hente underholdning fra alle sider, så har selskabsspil sjældent været så populære, som de er i øjeblikket. Det er næsten som om, at brætspillene fungerer som en protest mod det moderne samfund, hvor man søger at mødes med hinanden ansigt til ansigt over et underholdende spil.

Spillene bliver hevet frem til alle lejligheder; familiefødselsdage, ungdomsfester, og når man har gæster en fredag aften. Det er ikke kun de klassiske brætspil som f.eks. Matador og Trivial Pursuit, der er i høj kurs – der bliver hele tiden skabt nye selskabsspil, som er med til at skabe latter overalt i de danske stuer.

De provokerende spil er i særlig høj kurs

I en verden, hvor alting helst skal være 100 % politisk korrekt, og hvor folk bliver stødt over de mindste ting, så er der opstået en stærk kontrast til dette i de nyeste selskabsspil på markedet. Med spil som f.eks. Cards Against Humanity og den danske pendant ”Politisk Ukorrekt” bliver der ironiseret kraftigt over det at være politisk korrekt hele tiden.

Der er tale om relativt simple kortspil, som ikke tager lang tid at blive bekendt med, og de utallige kombinationer skaber nye spilsituationer hver gang, spillet kommer frem i lyset. Spillene er med til at skabe kontraster, der er hårde i kanten, men som alle kan relatere til, hvilket gør dem utrolig underholdende at spille. Her kan kreativiteten få frit løb, mens der gøres grin med alle og enhver, og det giver et forfriskende afbræk, som rigtig mange har taget til sig. Det er en kunst at provokere uden at støde folk, og denne nye type af selskabsspil har vundet stort indpas de sidste par år.

Nye fortolkninger af klassiske selskabsspil

I den anden ende af spektret finder man de nye fortolkninger af gamle klassikere, der har været spillet i mange årtier. Det klassiske gæt og grimasser er blevet nytænkt med spillet Hint, hvor alle de kreative egenskaber bliver udfordret, og ludo er blevet lavet om til samarbejdsspillet Partners.

Det er tydeligt at se, at selskabsspillene har fået større fokus på det fællesskab, man befinder sig i, og det bevirker, at man distancerer sig lidt for den digitale verden, vi er blevet vant til at begå os i. Spillene favner vidt og bredt, og det er netop derfor, at disse nyfortolkninger fungerer så godt – det er et klassisk koncept, som folk allerede er bekendt med, og det giver en genkendelighed, som har gjort disse typer af spil utrolig populære de seneste år.