Optimer kontoret med brugte kontormøbler

Hvis du er en af de tusindvis af danskere, for hvem arbejdsdagen primært foregår på kontoret, er det uhyre vigtigt, at dit kontor er indrettet med de rigtige møbler. Møbler betyder utroligt meget for atmosfæren i et rum, og hvis du opholder dig meget på kontoret, skal stemningen helst være behagelig. Derudover har kontormøblerne stor indflydelse på arbejdsklimaet, og med de rette kontormøbler kan du forebygge skader og gener, som let kan opstå ved stillesiddende arbejde. Dette er en guide til, hvordan du gør dit kontor til en attraktiv arbejdsplads og samtidigt får meget værdi for dine penge.

 

Ergonomiske kontormøbler til forebyggelse af skader

 Vores kroppe er slet ikke bygget til den type arbejde, som er hverdagen for mange danskere. Mange mennesker, som til dagligt arbejder på kontor, oplever rygsmerter eller spændinger i skuldre og nakke. Heldigvis er opmærksomheden på de negative konsekvenser ved kontorarbejde steget gennem de seneste år, og det betyder, at der er opstået et stort marked for produkter, som er ergonomiske og som nedbringer risikoen for arbejdsskader.

 

Et af de vigtigste remedier i kampen for et sundere arbejdsliv på kontoret er en god kontorstol. Med en solid, justerbar og ergonomisk kontorstol har du allerede taget første skridt på vej mod et arbejdsliv uden skader.

 

Et andet møbel, som med garanti vil komme dig til gavn på arbejdspladsen, er et hæve-/sænkebord. Sådan et bord er smart, fordi det kan køres op i en så høj position, at du kan stå op og arbejde. Forskningen viser, at det ar en positiv effekt på din krop at variere mellem siddende og stående position, mens du arbejder, og desuden forbrænder du væsentligt flere kalorier ved at stå op og arbejde end ved at sidde ned. Har du et hæve-/sænkebord på kontoret, kan du desuden supplere med en såkaldt arbejdspladsmåtte, som er designet til at fordele belastningen på dine fødder.

 

Således kan du med det rette kontormøbler forbedre din sundhed betragteligt og nedsætte risikoen for skader i ryg, nakke og skuldre.

 

Skal kontoret piftes op?

 

Kontorets møbler har dog ikke bare betydning for din krop, men også for klimaet på kontoret. Der er ikke noget, der dræber motivationen, som et arbejdsmiljø, hvor der ikke er rart at være. En udskiftning af de gamle skabe eller en anden tilføjelse til kontorets interiør kan være lige det, der skal til for at skabe en behagelig atmosfære, som indbyder til effektivt arbejde, men som samtidigt er rar at opholde sig i. Det har stor indflydelse på arbejdsglæden, at arbejdspladsen er i ordentlig stand, og når arbejdsglæden er høj, så er kvaliteten af det udførte arbejde det som regel også.

 

Derfor skal du købe brugt

Der er mange gode grunde til at købe brugte kontormøbler. En af dem er, at genbrug er godt for miljøet. Ved at udstyre dit kontor med møbler, som andre ikke længere har brug for, er du med til at passe på klimaet. En anden stor fordel ved brugte møbler er naturligvis deres nedsatte pris. Mange kontormøbler kasseres, mens de stadig har mange gode år tilbage, og du kan spare mange penge på kvalitetsmøbler ved at købe brugt. Endelig er brugte møbler din chance for at få et unikt kontor, fordi kontormøblerne måske er udgået af produktion og ikke længere kan fås i butikkerne. Du kan bl.a. finde et stort sortiment af netop brugte kontormøbler hos jkOffice.

 

Brugte kontormøbler er gode for både miljøet, pengepungen og arbejdsklimaet, og hvis du sørger for at vælge ergonomiske kvalitetsmøbler, er de også gode for din krop.