Sådan bliver mere miljøvenlig

Sponsoreret indhold

Produktion, fossile brændstoffer og skrald. Alt dette er med til at skade miljøet, og hvis der ikke bliver gjort noget for bæredygtigheden snart, mener mange forskere, at jorden senere vil blive ubeboelig. Bæredygtighed er defineret således: ”En bæredygtig udvikling er en udvikling, som opfylder de nuværende behov, uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare” (Brundtlands-rapport, 1987). Altså skal vi ikke kun passe på vores jord for vores egen skyld men også for vores børn og børnebørn. Det bedste ved det hele er, at alle kan gøre en forskel ved bare at ændre en lille bitte smule i deres vaner.

5 ting som du kan gøre:

  1. Tag kortere bade. Dette vil spare meget vand i længden, da en almindelig bruser bruger 10 til 20 liter vand i minuttet!

 

  1. Køb tøj fra genbrugen. Denne løsning er både god for miljøet og for din pengepung. Hvis du ikke bryder dig om genbrugstøj, kan du tage højde for, om materialerne og fremstillingen af det, tøj du køber, er miljøvenligt. Et eksempel på et mærke som bruger miljøvenlige materialer, er Nature Sko. De har valgt at bruge bæredygtigt vegansk piñatex i stedet for det traditionelle læder.

 

  1. Spis mindre kød. Du kan i hverdagen bidrage til bæredygtigheden ved at nedsætte dit kødforbrug og vælge nogle vegetardage ud. Hvis du ikke kan undvære kødet, kan du spise fjerkræ, fisk og gris som erstatning af okse og lam, da disse typer af kød ikke fremstiller ligeså meget CO2 kg.

 

  1. Sorter, sorter, sorter. Sortering af affald og madrester er en god måde at komme af med sit skrald på med god samvittighed. Du kan tage ned på din lokale genbrugsplads med resterne eller gå lige ud foran hoveddøren, hvis din kommune har tildelt dig en genbrugsskraldespand.

 

  1. Sluk for strømmen. Det er ikke noget, mange tænker over, men det kræver ikke særligt meget. Sluk lyset når du går ud af et rum, og sluk for stikkontakter når de ikke er i brug.

Vidste du at…

  • Olie, naturgas og produktion af cement udleder 32,6 mia. tons CO2 hvert år.
  • Den globale temperatur er steget med ca. 0,8 grader siden 1900.
  • 17 træer bliver reddet for hvert ton papir, som bliver genbrugt.
  • Tøjindustrien er den fjerde største miljøbelastning i Europa.
  • Okse og lam er omkring 8 gange mere belastende for miljøet end kylling og laks.