Sådan får du mere overskud i din hverdag

Langt de fleste mennesker går og drømmer om at få mere overskud i hverdagen. Der er dog langt fra tanke til handling og det at få mere overskud i hverdagen kræver især, at man selv gør en indsats. Læs med nedenfor for at få råd til, hvad du selv kan gøre.

Lyt til dig selv

En af de vigtigste faktorer, hvis du ønsker at få mere overskud i hverdagen, er at lytte til dig selv. I en hektisk hverdag glemmer vi ofte at mærke efter, hvad vi kan kapere og hvad vi ikke kan kapere. Dette kan være alt fra ekstra arbejdsopgaver til for mange aftaler i fritiden. Hvis du har en dårlig mavefornemmelse, så er dette en rigtig god indikator på, hvad du bør og ikke bør gøre. Er din uge allerede helt booket op og har du bare lige brug for en hjemmeaften, så er det vigtigt at du lader dig selv tage denne hjemmeaften i stedet for at lægge endnu flere planer.

Hav en klar skelnen mellem arbejde og fritid

For at få mere overskud i hverdagen, kan det være en rigtig god ide at have en klar skelnen mellem arbejde og fritid. Dette er især vigtigt, hvis man ofte arbejder hjemmefra, eller hvis man har tilbøjelighed til at tage arbejde med hjem, som man egentlig ikke behøver. Har du et almindeligt 37 timers arbejde, så kan det være nemmere at skelne mellem arbejde og fritid end, hvis du for eksempel er selvstændig. Hvis du sørger for at skelne mellem arbejde og fritid, så vil du få langt mere overskud, fordi du ikke konstant behøver at føle, at du bør arbejde i stedet for at slappe af. Skal du selv skabe en struktur omkring din dag, så kan det være en ide at sige, at man for eksempel ikke arbejder efter aftensmad.

Undgå spændinger i kroppen

Overskud kommer ikke kun ved at have det godt i sindet. Det er nemlig også utrolig vigtigt at have en sund krop, som ikke er fyldt med spændinger. Har du mange spændinger i kroppen og får du ikke gjort noget ved dette, så vil ens overskud blive langt mindre, fordi kroppen vil bruge rigtig meget energi på at koncentrere sig om spændingerne. Massage kan være med til at opløse spændinger i kroppen, hvor en massagebriks især kan være til stor hjælp. Massagebrikse til hjemmet er blevet mere og mere populære, da det er et godt alternativ til at bruge mange penge på at gå til en professionel massør. Med en massagebriks kan du for eksempel få hjælp af din partner til massagen og derfor få langt mere overskud i hverdagen grundet en formindskelse af spændinger i kroppen.