Sådan vælger du den rette belysning til kontoret

Belysning kan gøre en stor forskel i et kontormiljø. En dårlig belysning påvirker nemlig folk både fysisk og psykisk. Dårlig belysning sættes ofte i forbindelse med en lavere produktivitet og har ligeledes været forbundet med alt lige fra trætte øjne til hovedpine, dårligere humør og så videre.

Kontorbelysning er kommet langt siden tidernes morgen, hvor man ikke nødvendigvis gik så meget op i lys. I dag lægges der stor vægt på diverse belysningskilder for at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø. For hvis der ikke er meget naturligt lys på kontoret, er det endnu vigtigere med kunstigt lys. Men hvad skal du så være opmærksom på ved valg af belysning til kontoret?

Valg af den bedste kontorbelysning

Med så mange lyskilder at vælge mellem kan det være svært at afgøre, hvilken type belysning der er bedst for kontoret. Disse tips bør hjælpe dig med at finde kontorbelysning, der holder dine medarbejdere inspirerede, engagerede og effektive.

Undersøg dit arbejdsområde grundigt

Det første trin, i valget af den rigtige kontorbelysning, er at undersøge kontoret og arbejdsområdet. Her bør du tænke over følgende:

  • Hvilke typer af belysning er der brug for?

  • Er der mulighed for at forbedre det eksisterende lys?

  • Klager dine medarbejdere over, at der ikke er nok lys?

  • Hvor meget naturligt lys er der på kontoret?

Ved at tænke over disse faktorer kan du nemmere spore dig ind på, hvad der skal gøres for at oplyse kontoret på bedste vis.

Sørg for en god grundbelysning

Når det kommer til et kontor, er det en fordel med flere typer af belysning. En af de vigtige er grundbelysningen, der typisk består af diverse lamper i loftet.

Det kan eksempelvis være lysarmaturer, der hænger flere steder i loftet. En god grundbelysning oplyser hele kontoret, mens det også gør rummet mere lyst og indbydende.

Mangler dit kontor en generel rumbelysning, kan det være en fordel at kigge nærmere på LED armaturer hos PlusLED.

Alle arbejdsstationer bør have en opgavebelysning

Som nævnt ovenfor er det bedst at supplere grundbelysningen med en opgavebelysning. For et kontormiljø betyder det, at alle medarbejdere skal have adgang til en brugervenlig og justerbar skrivebordslampe, som de kan tænde og slukke alt efter behov.

LED er det bedste valg til kontoret


I de senere år er LED-lys blevet utrolig populært. Mens LED-belysning er dyrere at investere i end traditionelle pærer, vil de
spare en virksomhed penge på lang sigt. Dette skyldes, at LED-lys generelt har en længere levetid end traditionelle lyskilder.

Desuden er denne type af belysning utrolig energieffektiv, hvilet kan hjælpe med at reducere elforbruget og hermed elregningerne. Udover dette er LED-belysning også en yderst miljøvenlig løsning.

Få hjælp af en professionel til din kontorbelysning


Der er mange belysningsmuligheder, du kan vælge mellem, til dit kontor. Og der er en stor sandsynlighed for, at den nuværende belysning kan forbedres. Du kan eventuelt tale med en fagmand for at høre mere om dine muligheder i forhold til at opnå den bedste kontorbelysning og hermed et godt arbejdsmiljø.