Fremtidens kontormiljøer skal understøtte medarbejdernes behov, så de kan arbejde koncentreret samt fordybe sig i deres arbejdsopgaver. Kontormiljøet på en arbejdsplads kan påvirke effektiviteten på mange måder, hvorfor man er nødt til nøje at udvælge sine kontormøbler. Med de rette kontormøbler kan man indrette kontoret på en måde, hvor der både er plads til det sociale aspekt, samtidig med at man kan lukke eventuelle distraheringer ude.

De største udfordringer inden for moderne kontorindretning 

For at optimere effektiviteten af sine medarbejdere når de befinder sig fysisk på arbejde, skal man sikre at de har plads og ro til at fordybe sig i hvilken som helst arbejdsopgave. Flere undersøgelser peger nemlig på, at mange medarbejdere vælger at arbejde hjemme, på dage hvor de skal være ekstra koncentreret. Det er dermed også et udtryk for, at mange ikke føler de kan være 100% fokuseret når de er på arbejde. Det skyldes i høj grad udviklingen i forbindelse med åbne kontormiljøer. Det åbne kontormiljø har gjort det sværere at skærme sig af fra omverdenen, men på samme tid har det gjort det lettere at samarbejde med sine kollegaer.
Derfor handler det også om at finde en balancegang. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at kunne fordybe sig i en opgave, uden eventuelle forstyrrelser, hvor det i andre tilfælde er en fordel at være i tæt dialog med sine kollegaer.
På daglig basis bevæger vi os mellem det, vi vil kalde for den digitale og fysiske arbejdsplads. Det skaber nogle hidtil usete udfordringer, som stiller krav til hvordan man indretter sit kontor. Hvor den fysiske arbejdsplads skal optræde mere smidig, med forskellige rum, som kan imødekomme de behov, det digitale aspekt af arbejdspladsen kræver.
Ens medarbejdere skal have muligheden for selv at vælge, hvor og hvordan de vil arbejde, alt efter hvilken slags arbejdsopgave de sidder med. Det skaber en mere fleksibel arbejdsplads, med en god dynamik.

Find gode komfortable Konferencestole til gode priser hos Prostole.dk

Hvad bringer fremtidens kontorer? 

Vi har gennem en årrække været vant til almindelige arbejdsstationer, som hverken kunne hæves eller sænkes. Senere kom de revolutionerende hæve/sænke borde, som sikrede ergonomiske forhold for medarbejdere, og forøgede effektiviteten på arbejdspladsen.
I dag ser vi flere og flere producenter samt leverandører, som har nye og innovative måder at designe kontormøbler på. Inventaret har ikke længere kun én enkelt funktion, men er blevet multifunktionelt, og kan imødekomme de daglige udfordringer langt bedre end tidligere. Vi ser i dag møbler som både har et lækkert og unikt design, samtidig med at de rent praktisk er bevidste om brugeren. 

Fremtidens kontorindretning er altså dynamisk, og kommer til at udstråle endnu højere imødekommenhed over for eksempelvis kunder. Man kan yde en simpel og ukompliceret service over for besøgende med multifunktionelle kontormøbler. 

Der kommer dog til at gå en rum tid, før det gængse kontor indeholder de intelligente kontormøbler. Det er relativt dyre produkter, men det var hæve/sænkeborde også engang – noget du den dag i dag finder på stort set alle kontorer. Man må derfor gøre op med sig selv, om man vil være first-mover i forhold til intelligente og multifunktionelle kontormøbler, eller om man afventer et prisfald, hvor møblerne bliver lettere tilgængelige. 

Læs om hjemmekontor her