Spar penge ved at være med i en a-kasse

Følgende er sponsoreret indhold

Økonomisk ansvarlighed kræver flere ting. Det er naturligvis nødvendigt at være i stand til at lægge et fornuftigt budget og undgå for mange impulskøb, men det er også nødvendigt at kunne se fremad. Man kan ikke være sikker på altid at have et job, for arbejdsmarkedet udvikler sig, og selv den mest sikre stilling kan forsvinde med tiden. Der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at sørge for, at du har de mest optimale betingelser, hvis du skulle blive fyret. En af dem er at melde dig ind i en a-kasse.

 

Hvad er en a-kasse?

A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og du kan tænke på det som en slags frivillig forsikring af din økonomi. Når du er medlem af en a-kasse, har du nemlig ret til at modtage dagpenge fra staten, hvis du på et tidspunkt står uden for arbejde. Godt nok kræver medlemskabet et fast kontingent hver måned, men hvis du ender med at blive fyret, vil det være en stor fordel. Det vil gøre det meget nemmere for dig at betale regninger, husleje osv., så du ikke bliver tvunget til at flytte.

 

Dagpengesatser

Det er ikke alle, der får udbetalt det samme i dagpenge. Satsen afhænger nemlig af, hvor meget du plejede at tjene, men du kan dog ikke få mere end 90% af din oprindelige indkomst udbetalt. Der er desuden et loft 19.083 kr. om måneden i 2020, så du kan ikke modtage penge over dette beløb. Det er dog værd at sige, at dagpengesatserne ændrer sig over tid, så loftet kan både stige og falde til næste år. Dagpenge sikrer dig dog en basisindkomst, så du ikke behøver at gå fra hus og hjem, selv hvis du står uden job.

 

A-kasse som studerende

Selvom du ikke har fuldtidsarbejde og stadig studerer, kan det faktisk godt betale sig at være med i en a-kasse. På den måde sikrer du dig nemlig, at du ikke er helt på bar bund, hvis du ikke finder et arbejde, så snart du er færdig med at studere. Nyuddannede får udbetalt et fast beløb, så du ikke skal stresse over at lede efter job, men kan tage den lidt mere med ro. Langt de fleste a-kasser tilbyder desuden gratis medlemskab til folk under uddannelse, så længe de er under 30 år, så der er bogstavelig talt alt at vinde og intet at tabe ved at blive medlem.