Udstyret spiller en rolle

værktøj og udstyrI nogle sammenhænge er det, i dag, blevet populært at have en holdning om, at udstyret ikke spiller nogen rolle, men det passer ikke. Du har måske hørt din far sige: ”Du kunne da bare spille i et par fodboldstøvler ovre fra Brugsen”. Også i andre sammenhænge møder man ofte folk, som underminerer vigtigheden af udstyr. Et godt eksempel for at illustrere vigtigheden af udstyr, er cykelryttere. En Tour de France-rytter vil ikke kunne køre lige så hurtigt på en normal bycykel, som vedkommende kan på sin normale racercykel. Et andet sted, hvor udstyr spiller en afgørende rolle, er når der skal udføres håndværkeropgaver. Find her murerbaljer og svejseborde, som begge er hyppigt anvendte redskaber i forbindelse med håndværkeropgaver. Nogle, for ikke at sige mange, opgaver indenfor håndværkerfaget kunne simpelthen ikke løses, hvis ikke der var et væld af udstyr til stede. Nogle opgaver kunne naturligvis godt løses uden diverse udstyr, men udstyret gør om ikke andet opgaven noget nemmere. Forestil dig bare at skulle fælde en hel skov uden en motorsav eller blande noget beton med håndkraft i stedet for ved hjælp af en maskine. Der er altså vildt mange opgaver, som simpelthen bare bliver løst mere effektivt med udstyr – så det er der da ingen grund til at lade vær med at bruge.

Udstyret er lavet af en grund

Når det kommer til brugen af udstyr, er det også tit vigtigt at huske på, at udstyret jo er lavet af en grund. Der har i sin tid været nogen, som har skullet udføre en opgave, som de synes har været bøvlet. Derfor besluttede de sig for at opfinde noget udstyr, som kunne gøre opgaven lettere, og som andre kunne benytte. Så; er du typen, som helst gerne vil gøre tingene på egen hånd og ikke rigtigt gider at bruge udstyr, fordi det dermed bliver lidt for nemt, kan du ”bare” gå i tænkeboks og se, om der ikke er nogen problemstillinger derude, som kunne udføres lettere ved hjælp af noget udstyr. Det er en svær opgave, men formentligt også sjovt, spændende og ikke mindst udfordrende.

Gå aldrig på kompromis med kvaliteten

En afgørende ting, når det kommer til udstyr er, at du aldrig må gå på kompromis med kvaliteten. Det kan være fristende, men det må du simpelthen ikke. Selvom, at du måske kan få noget udstyr til den halve pris, er det til enhver tid vigtigst at udstyrets kvalitet er i orden. Det er der to overordnet grunde til: For det første kan det ende med at være økonomisk gavnligt at købe noget ordentligt i første omgang, således du ikke skal ud at købe det samme udstyr efter kort tid, fordi det du oprindeligt købe simpelthen ikke holdte. For det andet, kan der også være noget uforsvarligt i at købe dårligt udstyr, især når det kommer til håndværkeropgaver. I de værste tilfælde kan udstyret simpelthen ikke holde til opgaven, og det kan altså have fatale konsekvenser, hvis du står og arbejder med store maskiner.