Akut lån – Pantelån vinder frem

I Danmark er en pantelåner ikke noget man finder på hvert gadehjørne, som vi kender det fra de store Hollywood film.
I de stjernespækkede film, ser vi typisk en hårdtprøvet superhelt, der må sælge sig meget dyre Omega ur for kun 500 kroner – Trods det kostede 30.000 fra nyt.

Sådan arbejder pantelåneren

lån med pant Et pantelånefirma tjener penge på, at låne penge ud med renter på -og ved at sælge ”ikke afhentede” værdigenstande.

Ideen er fantastisk, mest for pantelåneren – Du kommer med en værdigenstand, den vurderes en hel del under markedsprisen og du ydes et lån mod pant i værdigenstanden.

Betaler du ikke, overgår ejerskabet af værdigenstanden til pantelåneren og de lider derfor ikke et umiddelbart tab.

Se det gør, at en pantelåner meget ofte er ret villig til at låne penge ud, særligt hvis du har noget af en meget høj værdi, som er nem at sælge / omsætte for pantelåneren.

Et pantelån er velegnet til akut lån

Pantelåneren kan meget hurtigt vurderer den værdigenstand du ejer og på den baggrund udstede et lån, det kan ske på få timer, hvis du ansøger via internettet og kan komme forbi med værdigenstanden.

En af de vigtige ting at bemærke i den forbindelse er, at pantelåneren meget sjældent vil kreditvurderer dig, da de jo får pant i din værdigenstand.

Du kan med andre ord få et akut hurtigt lån, trods du er i RKI.

Værdivurderingen af dine ejendele

Pantelåneren skal tage højde for, at en del af de værdigenstande de får ind, kan være tyvekoster og kan blive beslaglagte af politiet.
Der kan derfor opstå et tab på den konto og derfor bliver de nød til at vurderer en genstand lavere end markedsprisen, så den kan dække eventuelle tab.

Du vil derfor få en meget lav vurdering og langt lavere end du forventer, men det er simpelthen betingelserne for at undgå kreditvurdering og RKI tjek.

Du vil ofte kunne få et lån på 100% af værdigenstandens vurdering.

Betal lånet til tiden og få din genstand igen

Betaler du det fulde beløb retur vil du naturligvis også få din værdigenstand retur, den står jo kun som pant for lånet.

Nogen gange vil pantelåneren tilbyde, at købe din værdigenstand og endda til en højere pris end den første vurdering.

Det kan være fordi de i mellemtiden har haft interesserede kunder, der venter på om du afhenter den pantsatte genstand eller ej.

Pantelåner – Hvor finder du dem?

På internettet kan du finde flere muligheder, hvor du kan indsende billeder af dine værdigenstande.

Men der er også mulighed for at besøge fysiske pantelånebutikker, hvor du kan få en Walk-in vurdering.

I øjeblikket ligger der en butik i København og Århus.

Som alternativ findes også butikker, der sælger og køber guld, sølv, smykker og mønter / frimærker