Hvordan optimerer du din produktionsenhed?

En produktionsvirksomhed kan optimeres på mange forskellige måder. Og mange af disse er man slet ikke klar over er mulige. Der er til gengæld rigtig mange penge at hente for produktionsvirksomhederne, hvis de kan optimere på selv de mindste ting. Det skyldes at en mikroskopisk besparelse per enhed, der eksempelvis produceres mange af hver dag, hurtigt bliver til mange penge.

Og ud af dette, er Novoteks OEE software blevet skabt. Novotek er til for at hjælpe produktionsvirksomheder med at automatisere, digitalisere og analysere alverdens produktionsprocesser. Deres OEE software er oprettet, med udgangspunkt i ”the big six losses” frameworket, der beskriver de seks årsager i produktionen, der skaber de største tab. Disse 6 tab er uplanlagte stop, planlagte stop, små stop, reduceret hastighed, spild og justering.

At arbejde med de seks store tab

optimering af produktion med softwareAlle kan naturligvis arbejde med optimeringen af produktionen, med udgangspunkt i de seks store tab. Det kan være mange forskellige steder der kan optimeres. Planlagte stop, der indebærer vagtskifte, skift i produktionen, rengøring af arbejdsområde, udstyr og maskiner kan være et sted at starte. Her kan det være at bedre, og mere praktisk arbejdstøj kan forbedre produktiviteten, og sænke tiden det tager for personalet at udføre de planlagte stop.

Hvis personalet kan arbejde hurtigere, vil de også selv nyde godt af at deres arbejdsgang bliver forbedret. Et andet eksempel er spild. Spild indebærer både produkter der ikke lever op til kravene for produktionen, men der kan også være spild, hvis der bliver produceret for mange varer.

Spild kan blandt andet optimeres ved at skabe bedre arbejdsforhold. Det kunne være ved at forbedre belysningen, som denne virksomhed gjorde, og sparede på elregningen. Når der spares penge på elregningen, kan disse penge bruges andre steder. Måske kan det forsvares at skrue op for lysstyrken, hvilket forbedrer synligheden på båndet. Det kan forårsage mindre spild, men kan også begrænse mængden af små stop, der forårsages af personale der ikke kan følge med, eller laver fejl.

Et større indblik i din produktion, vil altid kunne hjælpe dig med at optimere. Jo bedre et indblik du har, jo nemmere vil det også være at finde ud af hvor det er bedst at optimere. Man kan naturligvis altid finde steder at optimere, men der skal også være midlerne og mulighederne for det. Mange tror dog at det er nødvendigt at lave store investeringer, eksempelvis i nyt udstyr, for at forbedre deres produktion. Hvis man udvider sit perspektiv og sit indblik, eller får hjælp til det af professionelle, kan der dog ofte optimeres mange steder, uden at skulle købe nyt.